Už automobilio stovėjimo vietą sumokėjęs kaunietis nustebo: kas čia skaičiuoti nemoka?

Prieš porą savaičių už automobilio vietą sumokėjęs kaunietis net nepastebėjo, kad parkavimo automatas išmušė bilietą su neteisinga informacija. Ši klaida išryškėjo tik neseniai, vyrui atsitiktinai aptikus šį bilietą savo automobilyje ir atidžiau apžiūrėjus, už ką jis iš tikrųjų susimokėjo.

Prieš porą savaičių už automobilio vietą sumokėjęs kaunietis net nepastebėjo, kad parkavimo automatas išmušė bilietą su neteisinga informacija.<br>„Kas vyksta Kaune“ fotomontažas
Prieš porą savaičių už automobilio vietą sumokėjęs kaunietis net nepastebėjo, kad parkavimo automatas išmušė bilietą su neteisinga informacija.<br>„Kas vyksta Kaune“ fotomontažas
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-06-14 20:37

„Legalus reketas „Parkavimas Kaune“. Aparatai nemoka paskaičiuoti, ar taip specialiai nustatyti?

Parkavimo valanda, kaip parašyta, siekia 30 cnt. už valandą. Sumokėta 90 cnt., tai yra trims valandoms. Sumokėjimo laikas 10 val. 38 min., tai automobilis galėtų stovėti iki 13 val. 38 min., bet aparatas išmušė, kad stovėti galima iki 12.26 val… Kas čia skaičiuoti nemoka? Tai kiek žmonių per dieną apgauna“, – svarstė kaunietis.

„Parkavimas Kaune“ įmonės direktoriaus pavaduotojas Andrius Derliūnas teigė, kad šis įvykis įvyko gegužės 23 dieną. Prieš tai vyko „Kauno dienos“ ir todėl visame mieste automobilių stovėjimas buvo nemokamas.

„Po nemokamo parkavimo reikėjo iš naujo suprogramuoti parkomatus. Parkomatus programuojanti įstaiga suklydo keisdama parkomato parametrus. Pastebėjus šią klaidą, ji operatyviai buvo ištaisyta. Visiems asmenims, kurie kreipėsi dėl klaidingai nuskaičiuotos rinkliavos, skirtumas buvo grąžintas. Toks atvejis nutiko pirmą kartą įstaigos istorijoje“, – pabrėžė A.Derliūnas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.