„Rosstat“ konstatavo automobilių pramonės mirtį: Rusijoje automobilių gamyba sumažėjo 97 proc.

Rusijos automobilių pramonė, kurioje tiesiogiai dirba maždaug 300 tūkstančių žmonių, o įskaičiuojant ir gretutines, susijusias sritis – trys milijonai, – patiria klinikinę mirtį.

Užsienio koncernų pasitraukimas ir komponentų tiekimo iš užsienio nutraukimas paralyžiavo gamybą nuo Kaliningrado iki Vladivostoko.<br>wikipedia.org nuotr.
Užsienio koncernų pasitraukimas ir komponentų tiekimo iš užsienio nutraukimas paralyžiavo gamybą nuo Kaliningrado iki Vladivostoko.<br>wikipedia.org nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 11, 2022, 4:55 PM

Užsienio koncernų pasitraukimas ir komponentų tiekimo iš užsienio nutraukimas paralyžiavo gamybą nuo Kaliningrado iki Vladivostoko.

Gegužės mėnesio duomenimis, lengvųjų automobilių gamyba sumažėjo 96,7 proc. – tai yra, 30 kartų, lyginant pagal metus, trečiadienį pranešė „Rosstat“. Per mėnesį nuo konvejerių nuriedėjo vos 4 tūkstančiai mašinų, nors iki karo jų buvo 100 tūkstančių ir daugiau.

Iš 20 Rusijoje metų pradžioje veikusių automobilių gamyklų, iki vasaros liko vos dvi. Tokiomis mašinomis bus galima važinėti tik Rusijoje: kinų „Haval“ Tulos srityje ir „AvtoVAZ“, kuris su pertraukomis, kartą per savaitę stabdydamas konvejerį, stengiasi leisti „Lada Granta“ be saugumo pagalvių ir ABS.

Tokiomis mašinomis bus galima važinėti tik Rusijoje. Tačiau ir iš kitur įsigyti beveik neįmanoma: naujų automobilių pardavimas gegužę smuko 84 proc.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.