„Toyota“ uždaro gamyklą Rusijoje: darbuotojai bus atleisti

Japonijos automobilių pramonės gigantė „Toyota Motor Corporation“ uždarys savo gamyklą Sankt Peterburge, rašo Rusijos verslo leidinys „Kommersant“, remdamasis savais šaltiniais.

Japonijos automobilių pramonės gigantė „Toyota Motor Corporation“ uždarys savo gamyklą Sankt Peterburge.<br>www.unsplash.com nuotr.
Japonijos automobilių pramonės gigantė „Toyota Motor Corporation“ uždarys savo gamyklą Sankt Peterburge.<br>www.unsplash.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 23, 2022, 3:23 PM

Anot jo, toks sprendimas priimtas „Toyota“ skelbiant, jog „ritmingas komponentų tiekimo į Rusiją atnaujinimas neįmanomas“.

Gamykla bus užkonservuota, o Sankt Peterburgo valdžios institucijoms artimas šaltinis leidiniui teigė, jog šie gamybos aktyvai kartu su juos valdančia Japonijos korporacijos antrine įmone abipusiu susitarimu gali būti parduoti. Kitas šaltinis teigė, jog „Toyota“ automobilių gamyba šioje įmonėje nebus atnaujinta.

2007-aisiais pradėjusios veikti gamyklos metinis pajėgumas – 100 tūkst. automobilių per metus. Joje buvo gaminami RAV4 ir „Camry“ modeliai.

„Kommersant“ tvirtina, kad „Toyota“ nori „normaliai“ išsiskirti su šios gamyklos ir padalinio Maskvoje darbuotojais – jiems bus pasiūlytos padidintos išeitinės išmokos.

„Toyota“ automobilių eksportą į Rusiją nutraukė ir gamyklą Sankt Peterburgo sustabdė kovo pradžioje – praėjus apytikriai savaitei nuo Rusijos invazijos į Ukrainą pradžios.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.