„Volkswagen“ dėl dujų stygiaus svarsto iškelti gamybą iš Vokietijos ir Rytų Europos

Vokietijos automobilių pramonės gigantas „Volkswagen AG“ svarsto iškelti gamybą iš Vokietijos ir Rytų Europos, jei nebus išspręsta dujų trūkumo regione problema, rašo „Bloomberg“.

Vokietijos automobilių pramonės gigantas „Volkswagen AG“ svarsto iškelti gamybą iš Vokietijos ir Rytų Europos.<br>www.unsplash.com nuotr.
Vokietijos automobilių pramonės gigantas „Volkswagen AG“ svarsto iškelti gamybą iš Vokietijos ir Rytų Europos.<br>www.unsplash.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 23, 2022, 1:59 PM

Tai yra viena iš galimų priemonių, kurios svarstomos vidutinės trukmės laikotarpiui, agentūrai sakė „Volkswagen AG“ pirkimų direktorius Geng Wu.

Koncernas turi gamyklų Vokietijoje, taip pat kaimyninėse Čekijoje ir Slovakija, kurių priklausomybė nuo rusiškų dujų tiekimo kol kas yra labai didelė.

„Kaip alternatyvas vidutinės trukmės laikotarpiui mastome apie didesnį veiklos lokalizavimą, gamybos pajėgumų perkėlimą ar techninių galimybes, kurios jau yra įprasta praktika sprendžiant problemas, susijusias su puslaidininkių komponentų trūkumu bei tiekimo sutrikimais“, – sakė G.Wu.

Anot jo, šalys Europos pietvakariuose ar šiaurėje, turinčios priėjimą prie jūros, o tuo pačiu – prie suskystintų gamtinių dujų (SGD) tiekimo, galėtų tapti pagrindinės naudos gavėjos iš gamybos perkėlimo.

„Volkswagen AG“ jau turi gamyklų Portugalijoje, Ispanijoje ir Belgijoje – šalyse, kuriose veikia SGD importo terminalai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.