Kinijos elektromobilių gamintoja BYD statys automobilių gamyklą Vengrijoje

Didžiausia Kinijos elektromobilių gamintoja BYD penktadienį pranešė Vengrijoje statysianti automobilių gamyklą, siekdama plėsti savo veiklą Europos rinkoje.

Didžiausia Kinijos elektromobilių gamintoja BYD penktadienį pranešė Vengrijoje statysianti automobilių gamyklą.<br>Pixabay.com nuotr.
Didžiausia Kinijos elektromobilių gamintoja BYD penktadienį pranešė Vengrijoje statysianti automobilių gamyklą.<br>Pixabay.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Jūras Barauskas

Dec 22, 2023, 1:40 PM

„BYD Šegedo mieste Vengrijoje planuoja statyti savo pirmąją keleivinių automobilių gamyklą, tapsiančią dideliu žingsniu link ekologiško mobilumo Europoje“, – savo oficialioje paskyroje tviteryje rašė „BYD Europe“.

BYD Vengrijoje jau vykdo veiklą – be kita ko, šalyje veikia bendrovės elektrinių autobusų gamykla.

Naująja lengvųjų automobilių gamykla bendrovė „tikisi paspartinti naujos rūšies energija varomų keleivinių automobilių atsiradimą Europos rinkoje, toliau praplėsti (bendrovės) veiklos geografiją ir aktyviai prisidėti prie ekologinės pasaulio energetikos struktūros transformacijos“, – Kinijos socialiniuose tinkluose pranešė bendrovė.

Pradėjusi nuo akumuliatorių gamybos, 2003 m. BYD įžengė į automobilių sektorių ir ilgainiui tapo rimta elektromobilių gamintoja.

Šiais metais ji tapo pirmąją pasaulyje gamintoja, pasiekusia penkių milijonų pagamintų automobilių riboženklį, ir pasiskelbė esanti „didžiausia pasaulyje naujos rūšies energija varomų automobilių ir elektrinių baterijų gamintoja“.

Bendrovės BYD pagamintus akumuliatorius ir baterijas naudoja daugelis didžiųjų užsienio automobilių gamintojų, tokių, kaip „Tesla“, BMW, „Mercedes“ ir „Audi“.

Subsidijos, kurias Pekinas dešimtis metų teikė atitinkamiems technologijų sektoriams, turėjo palankios įtakos ir Kinijos elektromobilių sektoriaus raidai.

Auganti elektromobilių gamintojų iš Kinijos sėkmė užsienio rinkose sulaukė ir tyrėjų dėmesio. Europos Sąjunga paskelbė atliekanti tyrimą dėl atitinkamų šalies skiriamų subsidijų, dėl kurių gali kilti nesąžininga konkurencija.

Pernai BYD nutraukė benzinu varomų automobilių gamybą ir šiuo metu visą savo dėmesį skiria hibridiniams ir elektra varomiems modeliams.

Bendrovė taip pat patiria rimtą keleto kitų vietinių gamintojų, tokių, kaip „XPeng“, „Nio“ ir „Geely“ konkurenciją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.