Sustojęs praleisti greitosios vyras tokio akibrokšto nesitikėjo

Sustojęs praleisti su įjungtais švyturėliais ir garsiniu signalu artėjančio greitosios pagalbos automobilio panevėžietis buvo šokiruotas, kai veidrodėlyje pamatė jį lenkiantį mikroautobusą.

Greitosios pagalbos automobiliui teko pristabdyti ir trauktis iš kelio krovininiam mikroautobusui.<br>Lrytas.lt nuotr.
Greitosios pagalbos automobiliui teko pristabdyti ir trauktis iš kelio krovininiam mikroautobusui.<br>Lrytas.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 10, 2017, 5:17 PM, atnaujinta Apr 10, 2017, 8:09 AM

Vaizdo registratoriumi užfiksuotu vaizdo įrašu su lrytas.lt redakcija pasidalinęs skaitytojas Sigitas pasakojo kaip priklauso sustojęs dešiniajame kelkraštyje sustojęs praleisti greitosios.

Bet iš paskos važiavęs krovininis automobilis tik padidino greitį ir nusprendė jį lenkti.

Vyras sako, kasdien pastebintis neleistinų ištisinės linijos kirtimo atvejų ir pavojingų lenkimų, tačiau šis buvo išskirtinis.

„Vairuotojas privertė greitosios pagalbos mašiną stabdyti ir pasitraukti į šoną. Toks akibrokštas man jau yra per daug baisus“, – pažymėjo skaitytojas.

Sigitas filmuotą medžiagą perdavė ir Panevėžio apskrities vyriausiam policijos komisariatui. Vien už pavojingą lenkimą kertant ištisinę liniją mikroautobuso vairuotojas nuo trijų iki šešių mėnesių laikotarpiui neteks teisių.

„Vien viešumo neužtenka – tegul baudžia tokius. Reikia, kad ir piniginę pakrapštytų, o pagal naująjį kodeksą greičiausiai ir teises paguldys“, – griežtai nukirto panevėžietis.

Pavojingas vairavimas įraše užfiksuotam vairuotojui atsilieps ir finansiškai. Jam teks sumokėti nuo 170 iki 230 eurų dydžio baudą, be to, už tokį manevrą 3-6 mėnesiams atimama teisė vairuoti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.