Automobiliu į sostinės senamiestį neprasprūsit: čia snieguolės varžysis su džokeriais

Sekmadienį Vilniaus senamiestyje jau 44-ą kartą rengiamas tradicinis Kalėdinis bėgimas. Iki šiol tik sostinėje vykęs renginys šiemet išsiplėtė ir į regionus – prie šventinio bėgimo prisidės penkiolika miestų.

 Eismo ribojimų žemėlapis.
 Eismo ribojimų žemėlapis.
Kalėdinis bėgimas. 
Kalėdinis bėgimas. 
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Dec 14, 2019, 2:03 PM

Pirmasis Vilniaus Kalėdinis bėgimas įvyko dar 1976 metais – tuomet bėgimas buvo vadinamas Naujamečiu. Atgavus Nepriklausomybę prigijo Kalėdinio bėgimo pavadinimas.

Pagrindinė varžybų idėja nepakito nuo pat pirmojo bėgimo – sporto entuziastai paskutinį kartą per metus susirenka pasimatyti su draugais ir bendraminčiais, o ištroškę azarto – pasivaržyti.

Pastaruoju metu Kalėdinis bėgimas yra įgavęs daug ryškesnių spalvų – renginys linksmiausiu metų bėgimu vadinamas ne veltui.

Kalėdiniame bėgime tradicija tapo išradingi šventiniai bėgikų kostiumai: čia dalyviai persirengia nuo tradicinio Kalėdų Senelio ar Snieguolės iki filmų personažų, tokių kaip Džokeris ar piratas. Vaizduotei ribų nėra, tad praeiviams šis bėgimas – kone šventinis paradas.

Šių metų bėgimas pirmąkart vyks ne tik Vilniuje. Bėgimo organizatoriai, bendradarbiaudami su programa „Jaunimas gali“, suteiks galimybę Lietuvos regionų gyventojams bėgti Kalėdiniame bėgime savo vietovėje.

Programa siekia įtraukti vaikus, jaunimą ir visą bendruomenę į aktyvią, vienijančią veiklą, tad Kalėdinis bėgimas bus rengiamas net penkiolikoje Lietuvos miestų.

Juose finišuojantiems bus išdalyta 1000 originalių medalių – tokių pat kaip ir finišuojantiems bėgikams sostinėje.

Bėgimu siekiama skleisti aktyvų ir sveiką gyvenimo būdą net ir žiemą, kai dažniausiai žmonės linkę sportuoti mažiau.

Kalėdiniu bėgimu stengiamasi suburti aktyvią, draugišką ir sąmoningą bendruomenę. Be to, bėgikai turi galimybę prisidėti prie šio bėgimo paramos akcijų – registracijos metu aukoti pasirinktai organizacijai.

Distancijos ir suaugusiesiems, ir vaikams

Suaugusieji bėgs vieną iš trijų distancijų: 12, 6 arba 3 kilometrus.

Vaikams bus skirta 300 metrų distancija, simboliškai pavadinta Nykštukų bėgimu.

Atstumą įveikę vaikai bus apdovanoti atminimo medaliu, skirtu jiems motyvuoti aktyviai gyventi ir po šventinio renginio.

Startas ir finišas gruodžio 15 d. – Vinco Kudirkos aikštėje. 10 val. – 12 km startas; 12 val. – 6 km startas; 13 val. 15 min. – Nykštukų bėgimo (300 m) startas; 13 val. 30 min. – 3 km startas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.