Įvardijo, kokie eismo pokyčiai per Jūros šventę lauks vairuotojų ir kaip uostamiestyje reisuos autobusai

Klaipėdos keleivinis transportas pristatė eismo ir kitus pakeitimus Jūros šventės metu.

Jūros šventė Klaipėdoje.<br>D.Umbraso nuotr.
Jūros šventė Klaipėdoje.<br>D.Umbraso nuotr.
1 schema.<br>„Klaipėdos keleivinio transporto“ nuotr.
1 schema.<br>„Klaipėdos keleivinio transporto“ nuotr.
2 schema.<br>„Klaipėdos keleivinio transporto“ nuotr.
2 schema.<br>„Klaipėdos keleivinio transporto“ nuotr.
3 schema.<br>„Klaipėdos keleivinio transporto“ nuotr.
3 schema.<br>„Klaipėdos keleivinio transporto“ nuotr.
4 schema.<br>„Klaipėdos keleivinio transporto“ nuotr.
4 schema.<br>„Klaipėdos keleivinio transporto“ nuotr.
Eismo organizavimas.<br>„Klaipėdos keleivinio transporto“ nuotr.
Eismo organizavimas.<br>„Klaipėdos keleivinio transporto“ nuotr.
5 schema.<br>„Klaipėdos keleivinio transporto“ nuotr.
5 schema.<br>„Klaipėdos keleivinio transporto“ nuotr.
6 schema.<br>„Klaipėdos keleivinio transporto“ nuotr.
6 schema.<br>„Klaipėdos keleivinio transporto“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (8)

„Klaipėdos keleivinis transportas“

Jul 29, 2022, 11:52 AM

Bendroji taisyklė

Nuo liepos 28 dienos vakaro iki rugpjūčio 1 ryto eismui uždaroma Tiltų gatvė, todėl ja įprastai važiuojantį viešąjį transportą nukreipiame į Pilies gatvę (žr. 1 schemą). Prašome atkreipti dėmesį į pakeistą Atgimimo stotelės šiaurės kryptimi vietą.

Penktadienį eisenos (žr. 2 ir 3 schemas) metu trasas gerai valandai perkeliame per Mokyklos gatvės tiltą, nes negalėsime naudotis Herkaus Manto ir Pilies gatvėmis. Priklausomai nuo to, kur konkrečiu metu bus eisenos „uodega“, iki Mokyklos tilto važiuosime Priestočio arba Liepų gatvėmis.

Patogiausios stotelės ir automobilių statymo aikštelės

Patogiausia šventės teritoriją pasiekti ir iš jos grįžti lipant Turgaus ir Laikinojoje Atgimimo stotelėse, (žr. 4 schemą).

Lengvųjų automobilių eismas šventės teritorijoje draudžiamas. Vairuotojams patartume ne ieškoti stovėjimo vietos šventės prieigose, kur, pagal ilgametę patirtį, gali būti sudėtinga rasti vietą pasistatyti automobilį (arba išvažiuoti, jeigu užstatomas kelias), – yra dvi talpios nemokamos aikštelės: šiaurėje prie „Studlendo“, pietuose prie „Švyturio“Arenos.

Naktinėtojams

Užsibuvusiųjų šventėje paslaugoms – proginiai maršrutai. Į šiaurę nuo Laikinosios Atgimimo stotelės veš 140-as , (žr. 5 schemą) o į pietus – trys maršrutai nuo Turgaus stotelės. (žr. 6 schemą).

Ilgiau per šventę veš taip pat ir įprasti reguliarieji maršrutai, ir maršrutiniai taksi: M5 – tik naktį į šeštadienį. M6 ir M8 – į šeštadienį ir sekmadienį. Šventiniai tvarkaraščiai paskelbti mūsų puslapio www.klaipedatransport.lt tvarkaraščių rubrikoje.

Tiksliai – internete bei švieslentėse

Nustatyti tvarkaraščiai patikimi tik pirmiesiems rytiniams reisams. Vėliau dėl eismo sąlygų neapibrėžtumo ir kintamumo patartume kelionę planuojant naudotis mūsų puslapyje esančiu tikro laiko eismo žemėlapiu, „Google Maps“ įrankiu. Stotelių švieslentėse taip pat rodoma tiksli autobusų atvykimo informacija.

Kelionė viešuoju transportu mokama

Nors popierinius bilietus pardavinėja vairuotojai, juos galima įsigyti ir kioskuose, – raginame šventės svečius atsiskaityti pažangesniu ir taupesniu būdu negaišinant vairuotojo. Pats patogiausias atsiskaitymo būdas yra su programėlės „e.Ticket Klaipėda“ pagalba.

Parsisiųskite ją ir pirkite bilietus ar pildykite pinigus, naudodamiesi įvesta banko kortele. O kitą kartą perkant tą padarysite jau ir greitai, nes įvesti būtini banko kortelės duomenys lieka ir apmokėjimui pakanka tik pasirinkti įvestos banko kortelės ikoną.

Epidemiologinė sauga

Susirgimų covid-19 liga skaičius Klaipėdoje pastarosiomis dienomis vėl auga. Elkimės socialiai atsakingai, karščiuodami susilaikykime nuo kelionių. Nors kaukės nebeprivalomos, bendrakeleiviai bus dėkingi jums, jeigu jas dėvėsite. Dezinfekuokime rankas, važiuodami salone laikykimės įmanomo tarpusavio atstumo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.