Apsukruoliai mėgino gąsdinti kaimynus: įspėjimai nestatyti automobilių, pasirodo, kai kada – nieko verti

Nors Pylimo gatvėje įspėjimai nestatyti automobilių atrodo rimtai, nes ant jų nupieštas net Vilniaus simbolis, savivaldybė tikina, kad jų bijoti neverta.

Savivaldybė pažadėjo ženklus nuo pastato sienos nukrapštyti.<br>lrytas.lt montažas
Savivaldybė pažadėjo ženklus nuo pastato sienos nukrapštyti.<br>lrytas.lt montažas
Savivaldybė pažadėjo ženklus nuo pastato sienos nukrapštyti.
Savivaldybė pažadėjo ženklus nuo pastato sienos nukrapštyti.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Aug 28, 2022, 1:01 PM

Artimiausiu metu gąsdinančių ženklų Pylimo gatvės 6-ojo namo kieme neliks. Taip pažadėjo savivaldybė, kurios vardu apsukrūs gyventojai mėgino gąsdinti kaimynus.

Savivaldybės teigimu, toks būdas rezervuoti vietą automobiliui yra neteisėtas.

Tai, kad du asmenys ženklus įsirengė nelegaliai, įtarė ir minėto namo gyventojai. Mėgino su jais kalbėtis patys, bet abu atrėžė, kad gavo savivaldybės leidimą.

Savivaldybės atstovai ir namo gyventojus, ir „Sostinę“ tikino, kad ženklai įrengti savavališkai.

„Ženklai nesuderinti su savivaldybe, nelegalūs ir neturi teisinės galios. Už tokią veiką galima patraukti administracinėn atsakomybėn. Viešosios tvarkos skyriaus pareigūnai atliks patikrinimą vietoje“, – žadėjo valdininkai.

Ženkluose išgalvotas ir dabar jau negaliojančio Administracinių teisės pažeidimų kodekso straipsnis, kuriame neva numatyta atsakomybė už kelio ženklų ir ženklinimo nesilaikymą.

Iš tiesų nurodytame senojo kodekso straipsnyje kalbama apie gyvenimą be asmens tapatybės kortelės arba paso.

„Piliečio, kuris privalo turėti asmens tapatybės kortelę arba pasą, gyvenimas be asmens tapatybės kortelės arba paso ar su negaliojančiais asmens tapatybės kortele arba pasu užtraukia įspėjimą arba baudą iki aštuonių eurų“, – skelbia senasis kodeksas. Dabar galiojantis vadinamas Administracinių nusižengimų kodeksu. O ar leidžiama naudoti savivaldybės prekės ženklą, kuris šviečia ženkluose?

Pasak valdininkų, savivaldybė naudoja į Prekių ženklų registrą įregistruotą ir įrašytą Vilniaus logotipą. Liudijimas išduotas 2016 metų pabaigoje.

Vilniaus ženklas yra figūrinis ženklas, kurio pagrindas yra Gedimino pilies bokštas ir užrašas didžiosiomis lotyniškomis raidėmis VILNIUS.

Vilniaus logotipas naudojamas ženklinant veiklą, kurią vykdo savivaldybė. Miesto logotipas naudojamas miesto rinkodaros ir komunikacijos priemonėse – komunikacijai su gyventojais, užsienio rinkose, simbolizuojant Vilniaus miestą turistams, verslui, investuotojams.

Tad Pylimo gatvės namo kieme atsiradusiuose ženkluose neteisėtai naudojamas ir logotipas. Jį savo veikloje gali naudoti tik savivaldybės įsteigti subjektai.

„Vilniaus logotipo naudojimas turi viešojo intereso aspektų, nes reprezentuoja visą miestą.

Todėl savivaldybės taryba yra nustačiusi griežtas logotipo naudojimo taisykles“, – aiškino savivaldybės atstovai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.