Pajūryje tako įrengimui link karinio objekto – pusė milijono eurų

Jau šiais metais turėtų prasidėti tako, vesiančio link Kuršių nerijoje esančios Alksnynės vokiečių priešlėktuvinės baterijos, įrengimo darbai. Objektą siekiama padaryti labiau lankomą, rašo portalas ve.lt.

Jau šiais metais turėtų prasidėti tako, vesiančio link Kuršių nerijoje esančios Alksnynės vokiečių priešlėktuvinės baterijos, įrengimo darbai.<br>A.Džiugelio/ „Vakarų ekspresas“ nuotr.
Jau šiais metais turėtų prasidėti tako, vesiančio link Kuršių nerijoje esančios Alksnynės vokiečių priešlėktuvinės baterijos, įrengimo darbai.<br>A.Džiugelio/ „Vakarų ekspresas“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 23, 2023, 2:36 PM

Nacistinės Vokietijos priešlėktuvinės gynybos baterija Kuršių nerijoje buvo pastatyta 1939 m.

Karinės istorijos tyrinėtojai tikina, kad šioje teritorijoje įrengtas karinės amunicijos sandėlis yra didžiausias tokio pobūdžio Vokietijos statinys Lietuvoje.

Kuršių nerijos nacionalinio parko direkcijos vadovė Aušra Feser sako, kad objektas yra tikrai didelis. Požeminiai statiniai užima kelių šimtų kvadratinių metrų plotą.

„Jis yra išvalytas, atviras visuomenei. Jame įrengta šviesos ir garso instaliacija, kuri veiks iki spalio mėnesio. Instaliacijai energija yra tiekiama iš saulės elementų“, – „Vakarų ekspresui“ sakė A. Feser.

Anot jos, iki šio objekto nėra gero tako. Todėl ir yra įgyvendinamas šis projektas.

Planuojama nutiesti maždaug 3 kilometrų ilgio stabilizuotos dangos taką nuo Naujosios perkėlos teritorijos Smiltynėje.

Šiam projektui jėgas ir finansinius resursus suvienijo Kuršių nerijos nacionalinio parko direkcija, Valstybinė miškų urėdija ir Saugotinų teritorijų tarnyba.

„Buvo paskelbtas rangovo parinkimo konkursas, tačiau pasiūlyta kaina siekia 0,5 milijono eurų, tai 200 tūkst. eurų daugiau nei planuota“, – sako A. Feser.

Anot jos, tako įrengimas yra brangus, nes miškininkai reikalauja, kad juo galėtų važiuoti sunkioji technika.

Neringos miškuose yra didelis gaisrų pavojus. Smiltynėje yra kilęs ne vienas gaisras. Todėl geras privažiavimas yra labai svarbu.

Kaip tik šiuo metu vyksta svarstymai, iš kur gauti papildomų lėšų. Planuojama su atitinkamu prašymu kreiptis ir į Klaipėdos savivaldybę.

A. Feser tikisi, kad papildomą finansavimą pavyks gauti, ir tako tiesimo darbai pasidės jau šiemet.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.