Dar viena gėda: aiškėja, kokioje fazėje yra Vilnius–Trakai kelio rekonstrukcija

Prieš septynerius metus Lietuvos automobilių kelių direkcija, Vilniaus miesto ir Trakų rajono savivaldybės pasirašė trišalę sutartį, kuria įsipareigojo įgyvendinti projektą „Valstybinės reikšmės magistralinių kelių A16 Vilnius–Prienai–Marijampolė, A4 Vilnius–Varėna–Gardinas ir gatvių, kurios yra šių kelių tąsa, ruožų rekonstravimas“. Nors šio kelio rekonstrukcija yra itin laukiama vilniečių ir ne tik, kol kas ryškaus, apčiuopiamo progreso nėra. Kol kas net nėra parengtas techninis projektas.

Eismo intensyvumas kelyje Vilnius–Trakai yra gana didelis.<br>„Made in Vilnius“/ Vilniaus savivaldybės nuotr.
Eismo intensyvumas kelyje Vilnius–Trakai yra gana didelis.<br>„Made in Vilnius“/ Vilniaus savivaldybės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Aneta Kurowska

Mar 19, 2024, 12:22 PM

Kaip aiškina specialistai, projektas iš pat pradžių numatė du etapus: pirmasis, kuris numatė teritorijų planavimo dokumentų parengimą ir žemės sklypų paėmimą visuomenės poreikiams, o antrajame etape turėtų būti rengiamas techninis projektas ir pradėti statybos darbai.

„Vykdydama šį susitarimą Vilniaus miesto savivaldybė parengė ir patvirtino valstybinės reikšmės magistralinio kelio A16 Vilnius–Prienai–Marijampolė ruožo nuo sankryžos su Gunkliškių gatve iki sankryžos su Savanorių prospektu specialųjį planą ir atlieka žemės sklypų, patenkančių į suplanuotą gatvės trasą, paėmimo visuomenės poreikiams procedūras“, – apie Vilniaus miesto savivaldybės įsipareigojimus pakomentavo Gabrielius Grubinskas, VMS Ryšių su žiniasklaida atstovas.

Anot jo, apie antrąjį etapo realizavimą kol kas informacijos nėra. Taip pat nėra suderintas antro etapo darbų atlikimo grafikas.

Primename, kad įgyvendinus šį projektą, rekonstruojamas kelio ruožas nuo Vilniaus iki Trakų būtų praplatintas nuo dviejų iki keturių eismo juostų su skiriamąja juosta. Taip pat numatoma įrengti jungiamuosius kelius, pėsčiųjų ir dviračių takus.

Kadangi eismo intensyvumas kelyje Vilnius–Trakai yra gana didelis, kelio praplatinimas šioje vietoje turėtų pagerinti eismo sąlygas ir saugą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ką reiškia kandidato R. Žemaitaičio pasitraukimas iš Seimo?