Kasininkė: „Per karščius žmonės perka ir po 50 pakelių ledų“

Jeigu manęs kas nors paklaustų, kokia ši vasara, iš savo asmeninės patirties neturėčiau ko atsakyti. Nes aš jos tiesiog nematau. Į darbą išeinu anksti ryte, grįžtu vakare. Visą dieną pratūnau prekybos centre. Nematau, ar už lango pliaupia, ar kepina saulė. Mūsų parduotuvėje visą laiką vienodą temperatūrą palaiko kondicionieriai.

Ledai - viena perkamiausių vasaros prekių. V. Balkūno nuotr.
Ledai - viena perkamiausių vasaros prekių. V. Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Kasininkė (pinigukarta.lt)

Jul 24, 2012, 8:00 PM, atnaujinta Mar 17, 2018, 9:23 PM

Tačiau kaip kasininkė, galiu pasakyti, kad žmones kamuoja karščio bangos. Labiausiai temperatūros pokyčius rodo masiškai pradedamas graibyti geriamasis vanduo ir, aišku, ledai.

Šiemet ledus pradėjo pirkti labai anksti. Jei neklystu, pas mus jų pardavimai suaktyvėjo dar gegužę. Bet aš manau, kad dėl to, jog nuolat yra siūlomos įvairios akcijos ledams. Tai du už vieno kainą, tai pirk du, trečią gauk nemokamai, tai šiaip atskiros rūšies ledams pritaiko kokio lito nuolaidą. Arba apskritai paskelbia, kad visiems ledams, tą ir tą savaitę daroma nuolaida.

Taip žmonės ir viliojami. Aš ir pati perku ledus per nupiginimus. Dėl jų šviežumo neabejoju, nes jie juk galioja žiauriai ilgai. Pasižiūri į sudėtį ir supranti, kad gaminio didžioji dalis yra iš konservantų. Tačiau ledai – vasaros prekė, kurią perka ir mažiausi pypliai, ir senukai.

Kai jau į mano į kasą ateina žmonės su 10-20 porcijų ledų, suprantu, kad lauke – tikra vasara. Mūsų prekybos centro vardinių ledų tai perka ir po 50, nes jų kaina nesiekia net lito.

Pastebėjau įdomų dalyką, kad paskelbus kokią akciją ledams žmonės pradeda pirkti brangesnių rūšių ledus. Ko gera, nori išragauti. Jeigu akcijos nėra – visi ima kuo pigesnius.

Prie ledų labai dažnai atsistumia vežimus, prikrautus net po kelias pakuotes vandens. Atsimenu, prieš kelis metus, kai buvo prasidėję Lietuvai nebūdingi karščiai, parduotuvėje net buvo pritrūkę vaisvandenių ar mineralinio vandens. Buvo kilus net šiokia tokia panika. Todėl dabar, kai pamatau žmones pilnais vežimais perkančius vandenį, mane suima šypsena.

Asmeniškai aš nematyčiau jokios tragedijos, net jei ir nebūtų to vandens pirkti. Mano namuose labai skanus vanduo bėga ir iš krano, o kaime iš šulinio – dar skanesnis. Bet jei žmonės nori mokėti už vandenį – tegu. Šiais metais mūsų sandėlis pilnas vandens.

Labiausiai perka mineralinį vandenį – „Vytautą“. Čia kaip ir su ledais, jei paskelbia akciją – ima ir tuos brangius, užsienietiškus mineralinius. Tų, kur butelis kainuoja apie 5 litus, paprastai niekas neperka.

Keista, bet saldžių limonadų niekas neperka. Va, dabar mūsų parduotuvėje akcija sultims, tai irgi perka ištisomis pakuotėmis. Aš asmeniškai pati su tomis sultimis elgiuosi atsargiai ir karštomis dienomis stengiuosi nepiktnaudžiauti. Aišku, parduotuvėje jos tikrai nesugenda, bet esu girdėjusi ne vieną atsiliepimą, kad atsidarius pakelį, po nakties (jeigu stovi ne šaldytuve) jos jau būna rūgtelėjusios.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.