Kasininkė: „Mokyklinių prekių kainos sukeltos dirbtinai“

Mokyklinių prekių mugė mano parduotuvėje prasidėjo jau prieš gerą savaitę. Didžiuliai metaliniai loviai priversti įvairiausių mokyklinių prekių, kaip masalas traukia vos ne visus pirkėjus.

Rugsėjį beveik visos kanceliarinės prekės kainuoja per pusę pigiau. R. Neverbicko nuotr.
Rugsėjį beveik visos kanceliarinės prekės kainuoja per pusę pigiau. R. Neverbicko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Kasininkė

2012-08-15 15:17, atnaujinta 2018-03-17 08:53

Kiek pastebėjau, labiausiai perka sąsiuvinius ir kuprines. Nors pasižiūrėjus į kainas, darosi liūdna. Kuprinė kainuoja 200 – 260 Lt. Kadangi mano pačios vaikui iki pirmos klasės liko vos metai, iščiupinėjau tas kuprines. Nesuprantu, kodėl jos tokios brangios. Mano nuomone, už jas būtų galima prašyti ne daugiau kaip 100 Lt. Kiek girdėjau, kaip užsakinėjo tas kuprines, skelbė, kad jos bus vokiečių gamybos, geros kokybės. Gal dėl to ir kainą tokią nustatė. Tačiau, kai atėjo ta kuprinių partija, paaiškėjo, kad jos – kinų gamybos. Nepaisant to, kainą paliko kosminę.

Kiek spėjau peržiūrėti – visos mokyklinės prekės gana brangios. Ir dabar jas perka tik arba turtingi, arba kvaili, nes kainos yra dirbtinai sukeltos. Jau daugybę metų mes visi žinom, kad antrą rugsėjo savaitę visuose prekybos centruose prasideda masiniai mokyklinių prekių nukainavimai. Prekybos centras suinteresuotas, kad išpirktų visas mokyklines prekes, nes į sandėlius jų nebeveža. Kitais metais parduoti būtų sunku, nes labai keičiasi mados, visokie piešinukai. Man atrodo vaikai juos labai seka ir jiems jau nebeiškiši sąsiuvinių ar dėklų su nepopuliaraus filmuko herojais.

Rugsėjį beveik visos kanceliarinės prekės kainuoja per pusę pigiau. Tada jau gali pirkti ir brangesnės firmos daiktus ir vis tiek būsi sutaupęs. Aš ir pati savo vaikui tuo metu priperku įvairiausių daiktų – piešimo sąsiuvinių, flomasterių, spalvoto popieriaus.

Matau, kad žmonėms brangu. Labai daug žmonių perka pigiausius variantus, skuba pasirūpinti šiais dalykais, kiek įmanoma anksčiau, lyg paskui parduotuvėse nebeliktų mokyklinių prekių. Ir per tą skubėjimą visi gerokai permoka. Bet aš juk negaliu jiems pasakyti, kad nepirktų dabar, o ateitų vėliau.

Dabar žmonės ruošiasi po truputį, ima po kelis sąsiuvinius, flomasterių, dar kažkokių prekių. Bet va - nuo kokios rugpjūčio 20 dienos visi pasidaro kaip pamišę ir viską tiesiog šluoja – ima viską iš eilės ir dažniausiai susiperka viską nuo A iki Ž vienu kartu. Aišku, kai jau ima urmu, vėl renkasi kiek įmanoma pigesnes prekes.

Vien tik pigias prekes ima ir tie, kurie apsiperka su baltu bilietu. Man atrodo, tuos bilietus turi socialiai remtini žmonės, kuriems valstybė neduoda grynųjų.

Va tie tėveliai nuperka daugiausiai. Kiekvienas išleidžia apie 300-400Lt ir išvažiuoja su pilnais vežimais prekių. Kaip suprantu, tai – daugiavaikiai tėvai, nes prie tų vežimų stovi po kokius tris mažylius. Jie visi labai operatyviai parduotuvėje elgiasi, vienas deda ant takelio, kitas jau krauna į krepšius ir t.t. Tokie vaikai niekada nezyzia, kad parkeris ar sąsiuvinis negražus, kad nori dar kažko ir t.t.

Aš suprantu, kad apipirkti mokyklai tris vaikus iš karto tokiomis kainomis, kokios dabar yra parduotuvėse, yra tikrai labai brangu. Gal todėl, tie žmonės ima pačius pačius pigiausius variantus.

Mano prekybos centre dar yra ir atskira kanceliarinių prekių parduotuvė. Tai ji beveik visada būna tuščia. Kiek teko ten apsidairyt, ten visi mokykliniai reikmenys kainuoja dar brangiau. Neįsivaizduoju, kas gali pirkti vaikui priemones už tokius pinigus. Kai pradedu skaičiuoti, man darosi baisu, kaip brangu suruošti vaiką į mokyklą. Kitais metais pinigų rugsėjo pirmajai turbūt reikės pradėti kaupti jau nuo vasaros pradžios.

pinigukarta.lt

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.