Beti ir Baris - du katinėliai, kurie buvo palikti prie ligoninės durų. Jie ieško namų!

Paklausite: būna ir taip? Deja, taip... Baris ir Beti - du kačiukai, palikti dėžutėje prie psichiatrinės ligoninės. Nežinia, ką galvojo ir ko palinkėjo kačiukams, ten juos palikęs žmogus, bet galime tik pasidžiaugti, kad išsigandusius mažylius atrado gyvūnėliams gailestinga valytoja, kuri paslėpė juos savo kambarėlyje ir suskubo ieškoti pagalbos.

Beti ir Baris ieško namų.<br>VšĮ "Naminukai" nuotr.
Beti ir Baris ieško namų.<br>VšĮ "Naminukai" nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Dec 6, 2012, 4:28 PM, atnaujinta Mar 14, 2018, 8:02 PM

O kačiukai abu nuostabūs, nors ir akivaizdu, kad atkeliavę ne nuo šiltos namų lovos... Nors ir matyti, kad vos kelis mėnesius turinčios jų letenėlės jau brido per purvą, o savo kūdikystę greičiausiai teko leisti purvinam rūsy arba po balkonu. O dabar jiems baisiai keista, kad nepučia vėjas, kad niekur nereikia bėgti, o maistelis atnešamas tiesiog po nosim! Ir žiūri jie nepatikliai kaip pasakos veikėjai - Joniukas ir Gretutė, patekę į  raganos namus iš saldainių. Tik čia skirtumas, kad viskas tikra ir „saldainių namelio“ savininkė- ne ragana, o tikra gelbėtoja, linkinti jiems visa ko geriausio.

Baris su Beti pakliuvo pas „Naminukų“ savanorę Gabiją, kuri jau ne pirmą kartą gelbsti mažylius bėdoje ir laikinai suteikia savo jaukių namų pastogę. Šiuo metu kačiukams maždaug 2,5 mėn., išgydyti, išmyluoti, sutvarkyti ir visiškai pasiruošę keliauti namo!

Šiek tiek apie Barį: tai neabejotinai- didžiausia meilė pasaulyje. Jeigu Tu jį glostysi – jis trinsis ir glostys Tave. Ryte besitrindamas i kojas, jis pasiruošęs ir skylę pratrinti. Ir visada žinoma daaaaaaaaaaaug murkimo. Jis žaismingas: jei pajudinsi žaisla – puls nesiruošęs ir netykos, jei ateisi – visada pribėgs. Gulėsi lovoj – įgrius pašonėj ir žiūrės kartu su murkimo elementais.

Beti šiek tiek skiriasi nuo broliuko: ji ne tokia drąsi, nors dabar jau leidžiasi ant rankų, bet jei greičiau įeisi i kambarį ir išgąsdinsi, gali būti apibartas šnypštimu. Bet po truputį pradeda murkti, o ypač tada kai duodi valgyt... Kai ant rankų ilgiau paglostai pradeda tyliai murkti. Bailumas išgaruoja žaidžiant! O jau smalsumas kaip mažo vaiko. Pagrindinis vakaro užsiėmimas prie seno televizoriaus tupėti ir į jį žiūrėti valandų valandas. Ekrane juk matosi kaip kažkas juda aplink, o tai be galo įdomu stebėti, ieškoti už televizoriaus, aplink krapštyti – gi turi būti kažkas viduje!

Ir kaip visada tokiu metu pradedame galvoti apie Kalėdas ir apie tai, kaip smagu gauti dovanas. Tik šįkart galvojame ne apie save, o apie tuos, kuriems gyvenimas padovanojo tik šaltą gatvę ir mažą kamputį po balkonu. Mes tikime, kad Baris su Beti nusipelnė daugiau ir kad jiems geriausia Kalėdų dovana būtų tikrų tikriausi namai.

Galėdami suteikti namus vienam iš mažylių, skambinkite globėjai Gabijai 8 671 05838 (Vilnius) arba „Naminukams“ 8 648 30077. Jie Tavęs laukia!

P.S. Atsakingiems ir pasiryžusiems šeimininkams transportas organizuojamas ir į kitus miestus!šmylrmą kartą gelbsti mažylius bėdoje ir laikinai suteikia savo jaukių namų pastogę. Išgydyti, išmyl

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.