Lemtinga pažintis paskatino pradėti kovą su baisiu antsvoriu

Esu jauna, man dar tik 24-eri, o bagažą su savimi jau nešuosi didelį. Niekuomet nejaučiau, kad galiu tiek sverti, kiek svėriau tuomet, kai užlipau ant svarstyklių ir pamačiau tuos du kosminius skaičius. Pirma mintis buvo – viskas, gana. Tik kaip ir nuo ko pradėt?!

Netekau žado, kai sužinojau, kad mano pažįstama moteris skaičiuodama kalorijas per metus atsikratė 35 kilogramų.<br>123rf. asociatyvi nuotr.
Netekau žado, kai sužinojau, kad mano pažįstama moteris skaičiuodama kalorijas per metus atsikratė 35 kilogramų.<br>123rf. asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Agnita

Jun 14, 2013, 4:28 PM, atnaujinta Mar 5, 2018, 12:53 PM

Pradėjau laikytis dietos, nuo kurios man darėsi rūgštu ne tik skrandyje, bet ir galvoje. Tačiau tuomet (matyt, likimas taip sudėliojo) susipažinau su moterimi, kuri per metus numetė 35 kg, ir nuo šios žinios aš likau be žado. Iškart pradėjau domėtis, kaip ir kas. Ji pasidalijo savo patirtimi, kaip ir ką valgyti ir kiek valgyti. Trumpai tariant – ji skaičiavo kalorijas.

Praėjo galbūt savaitė, kai paėmiau ir pradėjau keisti savo maisto racioną ir kiekį. Ir valio - per du mėnesius dingo 6 kg. Svėriau 92 kg, mano ūgis - 164 cm. Žinoma, skaičiuojant kalorijas, pagal reikalaujamą santykį aš turiu suvalgyti daug - per dieną mažiausiai 1600 kalorijų.

Bet vasara karšta, ir tas maistas net nelenda. Todėl pradėjau valgyti mažiau. Viskas kaip ir gerai, tvardausi ir visa kita, bet nesu atsisakiusi iki galo visų kitų žalingų įpročių. Visi tie vakariniai pasisėdėjimai vis tiek baigiasi alkoholiu ir užkandžiavimu. Tvirtai laikiausi, bet kažkaip per daug atsipalaidavau.

Manau, man gali pavykti, tik, matyt, dar reikėtų gero spyrio į užpakalį.

Daugiau lieknėjimo istorijų - lieknas.com

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.