Pamatė „Barboros“ sunkvežimį ir įniršo ant miestiečių

Prasidėjus lietuviškai žiemai, susidūrėme su įvairiomis bėdomis. Mano pagrindinė bėda – neužsivedantis automobilis. Gyvenant mieste, tai nėra labai baisu, nes iki parduotuvės gali nueiti. Bet mes gyvename kaime, Trakų rajone, tad apsipirkti per šalčius ar pūgą su mažu vaiku – misija neįmanoma. Nėra nė vienos krautuvės.

Gyvenu viena su vaiku. Prašyti giminaičių kas savaitę atvežti maisto davinį – nerealu.<br>„123rf.com“ asociatyvioji nuotr.
Gyvenu viena su vaiku. Prašyti giminaičių kas savaitę atvežti maisto davinį – nerealu.<br>„123rf.com“ asociatyvioji nuotr.
Kuo kaimo žmonės prastesni už miesto?<br>V.Ščiavinsko asociatyvioji nuotr.
Kuo kaimo žmonės prastesni už miesto?<br>V.Ščiavinsko asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Rima

Feb 1, 2016, 2:00 PM, atnaujinta Jun 9, 2017, 2:41 PM

Gyvenu viena su vaiku. Prašyti giminaičių kas savaitę atvežti maisto davinį – nerealu. Esame naujakuriai, tad belstis į kaimyno duris ir prašyti, kad parvežtų iš parduotuvės, ko reikia, neišeina. Kaimynai – pagyvenę žmonės, kurie patys laukia, kol atvyks jų giminaičiai.

Pradėjau domėtis maisto produktų pristatymo į namus paslauga. Ir pasidarė pikta. Kuo kaimo žmonės prastesni už miesto? Kodėl negalima civilizuotai naudotis šia paslauga? Ir tik nereikia sakyti, kad ne pakeliui. Ne sykį mačiau pralekiančius „Barboros“ automobilius keliu šalia mūsų namo, vežant prekes į miestelį už 3 kilometrų nuo mūsų kaimo.

Dar vasarą rašiau elektroninį laišką „Barborai“ ir klausiau, ar realu prekes pristatyti į mūsų kaimą. Bet man buvo atsakyta, kad pasirinkčiau arčiausiai manęs esantį galimą pristatymo adresą, o tai yra Senųjų Trakų miestelis.

Kokia tada prasmė tos maisto produktų pristatymo paslaugos? Mieste, kur parduotuvė prie parduotuvės, dar ir į namus užnešti maišus, kai pats tai tingi padaryti? Kodėl nėra lankstesnių pristatymo sąlygų? Aš neatsisakau sumokėti už pristatymą ir daugiau – žinoma, ne beprotišką kainą.

Pati paslaugos iniciatyva sveikintina, nes yra kam tikrai problema apsipirkti savarankiškai. Bet kodėl ji pritaikyta tokiam siauram ratui?

***

Bendrovės „Barbora“ direktorius Tomas Kibildis teigė, jog norėtų aptarnauti gyventojus visoje Lietuvoje, tačiau kol kas tam nėra galimybės.

„Barbora“ paslaugą – maisto ir kasdienių prekių užsisakymą internetu bei pristatymą į namus – teikiame Vilniuje ir dalyje Vilniaus bei Trakų rajonų miestelių. Labai norėtume aptarnauti visus Vilniaus apskrities gyventojus, deja, šiuo metu nėra sąlygų tai padaryti.

Teikdami paslaugą, itin didelį dėmesį skiriame jos kokybei – vienas iš reikalavimų yra, kad pirkėjas prekes gautų laiku, per vieną valandą. Tam reikia, kad visi logistikos procesai vyktų sklandžiai, o kurjeriai, kurie veža prekes iš karto dešimtims pirkėjų, galėtų be didesnių sunkumų pasiekti kliento namus.

Deja, žiemą, ypač rečiau važinėjamuose keliuose, mūsų vairuotojai susiduria su problemomis – keliai dažnu atveju yra sunkiai pravažiuojami, nevalyti ar apledėję. Maisto pristatymo į namus paslaugą teikti tampa ne tik sudėtinga, bet ir nesaugu. Todėl šaltuoju metų laiku prekes pristatome tik į dalį Vilniaus bei Trakų rajonų miestelių, taip pat ribojame galimybę prekes užsisakyti į kai kurias sodų bendrijas, kur keliai taip pat yra sunkiai pravažiuojami.

Jūsų minimu konkrečiu atveju, kaimas, įsikūręs už kelių kilometrų nuo plento, yra pasiekiamas tik vietinės reikšmės keliais, tad užtikrinti ten kokybiškos paslaugos teikimo šiuo metu mes negalime.

Siekdami Senųjų Trakų miestelio ir aplinkinių gyvenviečių žmonėms suteikti galimybę užsisakyti maisto ir kasdienes prekes internetu, užsakymus žiemos sezono metu vežame į Senuosius Trakus. Atšilus orams ir pasikeitus būklei keliuose, svarstysime galimybę praplėsti aptarnaujamas teritorijas Vilniaus ir Trakų rajonuose. Būtinai informuosime autorės laiške minėto kaimo gyventojus, kai tik galėsime jiems suteikti kokybišką „Barboros“ paslaugą“, – tvirtino T.Kibildis.

Sekite mus „Facebook“ ir skaitykite daugiau skilties „Bendraukime“ temų.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.