„Cgates“ klientė išklojo – sprukti nori ne dėl rusiškų kanalų

Ilgai tylėjau, bet dabar nusprendžiau papasakoti apie įmonę „Cgates“, su kuria turėjome ir turime problemų.

Dabar su didžiausia baime laukiam naujos tinklelio pertvarkos. Įdomu, ką dar išmes ir kokį šlamštą mainais pasiūlys?<br>„123rf.com“ asociatyvioji nuotr.
Dabar su didžiausia baime laukiam naujos tinklelio pertvarkos. Įdomu, ką dar išmes ir kokį šlamštą mainais pasiūlys?<br>„123rf.com“ asociatyvioji nuotr.
Nusibodo paskambinus laukti 20 minučių, kol konsultantė teiksis atsiliepti, o paskui bendraus tarsi Anglijos karalienė į kurią kreipėsi nuolankus valdinys.<br>„123rf.com“ asociatyvioji nuotr.
Nusibodo paskambinus laukti 20 minučių, kol konsultantė teiksis atsiliepti, o paskui bendraus tarsi Anglijos karalienė į kurią kreipėsi nuolankus valdinys.<br>„123rf.com“ asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Klientė

Mar 24, 2016, 2:20 PM, atnaujinta May 31, 2017, 5:11 PM

Tiesą sakant, man nusispjauti į rusiškus kanalus, kurių nežiūrėjau, ir lygiai taip pat nusispjauti į lietuviškus, kuriuose, be prasigėrusių veidų, bukų pokalbių ir tų pačių rusiškų šou ar serialų, nieko nepamatysi.

Kai rinkomės, kokią televiziją užsisakyti, mums patiko „Cgates“ pažintinių ir pramoginių kanalų pasiūla, na, ir, žinoma, kaina. Pasirašėm sutartį, pasimėgavom, o tada prasidėjo....

Visų pirma, iš eterio tyliai dingo „Viasat“ kanalai – taip pat ir mano pamėgtas „Viasat History“. Pasiskambinau paklausti, kodėl taip įvyko.

Pasirodo, „Cgates“ tokie nuskriausti – neva „Viasat“ jiems nepagrįstai vienašališkai pakėlė kainas už retransliavimą, todėl jie buvo priversti tuos kanalus perkelti į papildomų mokamų kanalų paketus. Man tai labai primena jų pačių elgesį, o jums ne?

Toliau – dar gražiau. Dingo keletas filmų kanalų ir „Fox Life“ bei pamėgti serialai. Vietoje jų buvo pasiūlyti tikri perlai: „Marijampolės TV“ ir „Dzūkijos TV“. Abu retransliuoja lietuviškus kanalus. Beje, kokybė apgailėtina. Tad dabar už tą patį mokestį gavom besidubliuojančius kanalus, kurie niekam neįdomūs ir kurių niekas tikrai nežiūri.

Vietoj vaikų pamėgto filmukų kanalo įkišo „Pingviniuką“. Palyginti su tuo, kas buvo, – tikras košmaras. Apgailėtini sovietiniai arba neįdomūs filmukai, kad kaukti norisi. Ir šitą kanalą išbraukėm iš žiūrimųjų sąrašų.

Oi, pamiršau! Dar gavome „Pūkas TV“ ir „Pūkas TV HD“. Paskambinau paklausti ir sužinojau – šių nuostabių, intelektualių ir aukštos kokybės kanalų pageidavo beveik visi „Cgates“ abonentai. Vos nežagtelėjau sužinojusi, kad ir „Marijampolės TV“ bei „Dzūkijos TV“ atsirado būtent klientų pageidavimu.

Keista ta mūsų liaudis – taip myli lietuvišką televiziją, kad nori ją žiūrėti per kelis kanalus išsyk. Gal tam, kad galėtų palyginti geresnę ir blogesnę kokybę? Įjungi kanalą – o Viešpatie, kokybė baisi. Tada perjungi į kitą tokį patį ir vaikštai visą dieną laimingas.

Bet paskutinis lašas buvo pastarosios kanalų tinklelio pertvarkos metu, kai iš eterio dingo kone visi pažintiniai kanalai, dėl kurių, tiesą sakant, ir rinkausi „Cgates“. Visi nukeliavo į papildomai apmokestinamą kanalų paketą, o jokia alternatyva pasiūlyta nebuvo. Likusius pažintinius kanalus, buvusius viename bloke, išmėtė taip, kad ilgai ir nuobodžiai ieškojom.

Kai ir vėl paskambinome, mums buvo priminta, kad televizija pasiliko teisę, kaip nori keisti kanalus – neva mes turime tik džiaugtis ir tylėti. Dabar su didžiausia baime laukiam naujos tinklelio pertvarkos. Įdomu, ką dar išmes ir kokį šlamštą mainais pasiūlys?

Laukiu nesulaukiu, kada pasibaigs sutarties laikas. Nešiu kudašių neatsigręždama, ir rusiški kanalai čia niekuo dėti. Nusibodo paskambinus laukti 20 minučių, kol konsultantė teiksis atsiliepti, o paskui bendraus tarsi Anglijos karalienė, į kurią kreipėsi nuolankus valdinys. Atseit, ko tu nori, niekingas žemės kirmine, paskambinęs į dievų buveinę?

Nusibodo, kad gerus ir brangius kanalus, kuriais buvo viliojami pirmieji klientai, mikliai pakeitė kiti. Bent man jie atrodo pigūs, nekokybiški ir nežiūrėtini. 

Nusibodo, kad kai nuomojiesi iš „Cgates“ įrangą ir ji sugenda, meistro iškvietimas mokamas.

Nusibodo, kad filmoteka neatnaujinama ir ten neatsirado nė vieno naujesnio filmo, o esamų pasiūla, švelniai tariant, ne kokia. Nors siūlant viskas buvo taip reklamuojama.

Žodžiu, nešiu kailį. O jūs mėgaukitės į sveikatą, jei atlaikys nervai.

* * *

UAB „Cgates“ Komercijos direktorius Tomas Burovas teigė, kad kanalų pokyčiai priklauso nuo daugelio faktorių.

„Nežinant klientės vardo ir pavardės, labai sunku komentuoti, nes nežinome realios situacijos. Tad ir atsakyti dėl kanalų tinklelio pokyčių sudėtinga. Kanalų tinkleliai keičiasi dėl įvairių priežasčių: tampa nebeaktualūs klientams, atsiranda įdomesnių kanalų, keičiasi įstatyminis reglamentavimas („RTR Planeta“ atvejis), keičiasi komercinės sąlygos.

„Cgates“ įmonė, įsigydama kitas įmones bei jų klientus integruodama į „Cgates“ programų tinklelį, visada iš anksto informuoja apie kanalų pokytį bei suteikia teisę pasirinkti paslaugos tiekėją.

Kaip matote, situacijos gali būti labai skirtingos.

„Viasat“ kanalai nėra „dingę iš eterio“ – juos klientai gali užsisakyti ir žiūrėti. „Marijampolės TV“, „Dzūkijos TV“ ir „Pūko TV“ yra regioniniai televizijos kanalai ir „Cgates“ klientams tuose konkrečiuose regionuose šie kanalai yra aktualūs.

Sugedusi įranga nėra remontuojama – ji nemokamai keičiama į naują, mūsų klientų aptarnavimo skyriuose“, – sakė T.Burovas.

Sekite mus „Facebook“ ir skaitykite daugiau skilties „Bendraukime“ temų.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: Lietuvos narystės NATO metinės – ar iššūkių daugiau?