Iliuzionistas atskleidė savo skaudulius po „Lietuvos talentų“

Įdomus dalykas, kada būdamas artistas pats prisėdi prie kompiuterio išlieti mintis. Kodėl ir apie ką aš rašau?

Projekto vedėjai, anot iliuzionisto, elgėsi nepriimtinai.<br>TV3 nuotr.
Projekto vedėjai, anot iliuzionisto, elgėsi nepriimtinai.<br>TV3 nuotr.
Iliuzionistas EMMAGiC – Edgaras Mažeika liko nusivylęs „Lietuvos talentais“.<br>TV3 nuotr.
Iliuzionistas EMMAGiC – Edgaras Mažeika liko nusivylęs „Lietuvos talentais“.<br>TV3 nuotr.
Iliuzionistas EMMAGiC – Edgaras Mažeika liko nusivylęs „Lietuvos talentais“.<br>TV3 nuotr.
Iliuzionistas EMMAGiC – Edgaras Mažeika liko nusivylęs „Lietuvos talentais“.<br>TV3 nuotr.
Projekto komisija, anot iliuzionisto, tyčiojasi iš dalyvių.<br>TV3 nuotr.
Projekto komisija, anot iliuzionisto, tyčiojasi iš dalyvių.<br>TV3 nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Edgaras Mažeika

Mar 4, 2017, 7:52 PM, atnaujinta Apr 8, 2017, 2:50 PM

Trumpai pristatysiu save – esu iliuzionistas EMMAGiC (Edgaras Mažeika), jau 11 metų žmones stebinu ne tik Lietuvoje, Latvijoje, bet ir Skandinavijos šalyse.

Be visų privačių renginių tiek mūsų, tiek kaimyninėse ar užjūrio šalyse plėtoju iliuzijos meną, kaip įmanoma visiems giriuosi, jog esu lietuvis.

Pabrėšiu keletą svarbesnių faktų, (kai kam gal atrodys puikavimasis) tačiau rašau tam, kad būtų aiškiau mano plėtojama mintis.

Neoficialiais duomenimis, esu penktas iliuzionistas pasaulyje, pradanginęs nejudantį objektą (stacionarų pastatą) nuo žemės paviršiaus – Rokiškio dvarą. Su Baltijos šalių rekordininkas užrištomis akimis automobiliu įveikiau beveik 13 kilometrų distanciją. Ir esu vienintelis iliuzionistas Baltijos šalyse, kuris veda interaktyvią ir edukacinę magijos pamoką vaikams.

Menki mano pasiekimai, pasirodo. 17 metų žmogus domiesi iliuzijos menu, 11 metų dirbi tam, kad net užsienio rinkoje galėtum svariai varžytis su oponentais, o atėjus į projektą „Lietuvos talentai“ lieki „suvartytas“, jog nebuvo šou.

Manote dėl to verkiu? Tikrai ne! Jei būčiau verkęs kiekvieną kartą, kai mane atstūmė, nebūčiau ten, kur esu dabar. Ir tai nėra pagrindinis dalykas – rašliava, jog jaunuolis negavo nė vieno „taip“.

Keista yra, kai tie, kurie gauna „taip“, vadinami šou meistrais, nors jie tiesiog plagijuoja užsienio iliuzionistus. Neslėpsiu, ir aš pasisavinu vieną kitą idėją. Tik koks skirtumas manyje? Aš viską perteikiu savaip, o ne vienas prie vieno. Bet ir tai būtų nesvarbu, juk ne viskas kartais taip yra, kaip atrodo.

Taip ir baigtųsi mano pasakojimas, jei nekreipčiau dėmesio į ypatingai „objektyvią“ komisiją. Ką noriu pasakyti?  Akivaizdžiai matomas „išsikalinėjimas“ – atėjo eilinis „bernelis ir tuoj jį užvartysime“. To padaryti nepasisekė po Mindaugo Stasiulio replikos, kada iš jo prapliupo juokais visa salė. Toliau sekė nevykę bandymai pataisyti padėtį...

Ne gana to, stebint kitų iliuzionistų pasirodymus supratau, kad visgi buvo galima teisėjus kviesti į sceną ir jie ateidavo. Norėčiau kitiems parodyti vaizdo medžiagą, tačiau negaliu, nes gavau iš TV3 atsakymą, kad jie vaizdo įrašo nesiųs.

Todėl pats patalpinau medžiagą savo asmeniniame „Youtube“ kanale (nes taip daro visi). Publikavau vaizdo įrašą su mintimi, „jog subtilus atkirtis Mindaugui Stasiuliui lėmė 4 ne“. Bet mano vaizdo įrašas buvo užblokuotas TV kompanijos.  

Jeigu bandai įkąsti scenos grandams ir profesionalams ne tik scenoje, bet ir viešumoje, tai esu blokuojamas? Labai keista. Labiausiai keista, kaip dar manęs iš „Lietuvos talentų“ „Facebook“ paskyros nepašalino.

Kaip suprantu, 11 metų scenoje ir pasauliniai pasiekimai yra niekas, o Naglio Šulijos ilgametė patirtis skelbiant orų prognozes ir sudarinėjant horoskopus leidžia trypti visą iliuzionistų kartą.

Juokutis, nuoširdus juokutis. Atrodo, kad pirminėje atrankoje turi pateikti viską, bet tada kyla klausimas: „O ką toliau?“ Tą patį per tą patį? Vėl sakys: „Nieko naujo“. Bet pirkti kažką dar įspūdingesnio dėl vieno projekto? Žinoma, galima, bet kai prizas yra 10 000 eurų, o iliuzionistų rekvizitai, reikalingi poros minučių šou, kainuoja tūkstančius... 

Nesvarbu, leidžiu sau taip rašyti, nes turiu užnugarį. Tai yra būrį fanų. Tik keisčiausia tai, kad projekte dalyvauja, būkim „biedni, bet teisingi“, talentų nelabai turintys žmonės. Arba dalyvauja „ant bajerio“.

Kaip laidoje pasakė Dalia Ibelhauptaitė: „Aš esu profesionalė ir mano darbas tau sakyti, kas ne taip, ir vertinti“.

Liūdniausia, kad šitie profai mėgėjus mėgsta „užvartyti“. Tai panašu į tyčiojimąsi. Kad ir ta pardavėja... Nuoširdžiai supranta, jog nepraleis, bet ir nepraleis progos pasišaipyti iš žmogaus, nes eteriui naudingas cirkas.

Ar niekam nekyla klausimas, kodėl Lietuvoje vis dar tokia opi patyčių tema? Kai jaunimo „autoritetai“ ir „dievukai“ taip elgiasi, kaip vaikai nepradės tyčiotis vieni iš kitų? Juk juokinga!

Nedalyvavau nė vienuose „Lietuvos talentuose“ ar „Magijos šou“. Užteko man darbo ir perspektyvos Baltijos šalyse ir ne tik, tačiau pakalbintas pažįstamų sutikau nueiti ir dabar nuoširdžiai nusivylęs. Todėl panorau pasidalinti savo nuomone ir užkulisiais. 

***

„Lietuvos talentus“ rengiančios prodiuserinės kompanijos „TV Manija“ atstovė spaudai Sandra Kuzmičiūtė teigė, kad TV3 projektas „Lietuvos talentai“ yra skirtas atrasti ir parodyti įdomius, ypatingus šalies žmones, turinčius talentą.

„Komisijos nariai yra savo sričių profesionalai, kurie gali vertinti pasirodymus, nes išmano tiek teatro, tiek televizijos, tiek muzikos sritis. Komisija jokiu atveju neneigia projekto dalyvių ankstesnių pasiekimų, profesionalumo, vertinamas vienas pasirodymas. Būtent jo metu reikia palikti įspūdį tiek komisijai, tiek žiūrovams. Šiam iliuzionistui tiesiog šį kartą nepavyko to padaryti. Su nekantrumu lauksime jo kitame „Lietuvos talentų“ sezone.

Dėl galimybių pasidalyti savo pasirodymu su gerbėjais tikrai pagelbėsime. TV3 viešina savo turinį pagal tam tikras taisykles, todėl neleidžiame, kad nelegalūs vaizdo įrašai atsidurtų internete. Tačiau su iliuzionistu susisieksime ir sudarysime galimybę jam paviešinti savo pasirodymo įrašą.

Komisijos pastabos dažniausiai būna itin korektiškos ir dažniausiai dalyviams siūloma tiesiog daugiau padirbėti ir sugrįžti kitą kartą. Jei kuriam nors komisijos nariui ir prasprūsta aštresnė pastaba, šiemet turime puikią pusiausvyrą, nes būtinai atsiranda kitas komisijos narys, kuris situaciją sušvelnina.

Natūralu, kad į kritiką ir pastabas kai kurie žmonės sureaguoja jautriai, tačiau jie savo pasirodymą pristato visai Lietuvai, vadinasi, yra pasiryžę išgirsti bet kokį vertinimą“, – sakė „Lietuvos talentus“ kuriančios prodiuserinės kompanijos „TV Manija“ atstovė spauda Sandra Kuzmičiūtė.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.