Mama paaiškino, kodėl jai nepatinka ilgos vaikų atostogos

Paskelbė, kad ilgins mokslo metus ir kilo baisi erzelynė. Atrodo, nutiks kažin kas baisaus, jei vaikai pabus mokykloj keliomis dienomis ar savaitėmis daugiau.

Daugiavaikė mama paaiškino, kodėl ji pritariai idėjai ilginti mokslo metus ir trumpinti atostogas.<br>„123rf“ asociatyvioji nuotr.
Daugiavaikė mama paaiškino, kodėl ji pritariai idėjai ilginti mokslo metus ir trumpinti atostogas.<br>„123rf“ asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Rasa S.

Mar 23, 2017, 1:08 PM, atnaujinta Apr 7, 2017, 9:54 AM

Gal mokytojai ir nenori ilgiau dirbti, bet juk yra ir tėvų nuomonė.

Aš džiaugsiuosi jei vaikams bus mažiau atostogų. Vyriausia dukra šiemet baigia mokyklą ir išvyksta padirbėti į užsienį, bet be jos turiu dar du vaikus – antroką ir penktoką.

Sakykite, kur juos dėti per visas rudens, žiemos, pavasario ir dar kažkokias papildomas atostogas? Ir tris vasaros mėnesius? Man įdomu, kur kiti tėvai padeda.

Pavyzdžiui, aš neturiu tėvų, kurie galėtų prižiūrėti ir pinigų auklei ar stovykloms per visas atostogas ir dar vasarą. Seniau vasarą juos kažkiek prižiūrėjo vyresnioji, o kas bus toliau?

Jau dabar mano vaikai beveik visas atostogas prasėdi namie ir žiūri televizorių arba žaidžia kompiuteriu. Suprantu, kad tai yra vaikų bukinimas, bet ar galiu aš juos pareguliuoti nuotoliniu būdu iš darbo?

Kai aš buvau mokinė, tikrai tiek neatostogavom. Mano vyresnioji atostogavo, atostogavo, o dabar visą dvylikos metų kursą per pusmetį turi išmokti.

Dabar visiška laisvė vaikams iki dvyliktos klasės. Ir auga tinginukai, atsiprašau už tokį vertinimą, bet kad jie pripranta prie lengvo gyvenimo, tik prieš egzaminus išsigąsta, stresuoja, nieko nespėja.

Aš tikrai už tai, kad vaikai turėtų mokytis ilgiau, nes jų galvos tikrai imlios. Ir gaila, jei patys leidžiam visus 18 metų tiesiog pražaisti.

Ar tikrai manome, kad vaikams prie kompiuterio ir televizoriaus yra geriau nei su bendraamžiais mokykloje?

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: KT konstatavo, kad R. Žemaitaitis pažeidė Konstituciją