Pas merginą svečiuose laukė akibrokštas: „Tokie klausimai uošvėms neturėtų rūpėti“

Kiekvienas iš mūsų turbūt svajojame apie gražią ir darnią šeimą, apie nuostabius santykius su antrosios pusės tėvais. Bet apie uošves ir uošvius sklinda daug legendų ir anekdotų. 

 123rf asociatyvioji nuotr.
 123rf asociatyvioji nuotr.
 123rf asociatyvioji nuotr.
 123rf asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2018-11-13 21:00

Dabar aš turiu puikią uošvę, o mano žmona savo anyta irgi nesiskundžia. Bet man yra tekę turėti ir tikrai nemalonių potyrių savo gyvenime. Todėl norėtųsi papasakoti vieną įvykį iš savo meilės paieškų. 

Turėjau draugę iš saulės miesto, su kuria bendravau per atstumą porą mėnesių. Kai  nusprendėme susitikti akis į akį, mergina pakvietė į svečius susipažinti su savo tėvais ir pernakvoti. 

Kelionė iš uostamiesčio buvo netrumpa, tad šis variantas atrodė pats geriausias. Nors jokių kėslų neturėjau, nes nesu iš tų vyrų, kurie per pirmą pasimatymą taikosi į merginos lovą. 

Ir štai, ganėtinai šaltą žiemos dieną aš atvažiavau pas merginą. Tėvai dirbo, tad dieną nusprendėme paskirti pažinčiai su miestu. Nes jame buvau pirmą kartą. Laikas buvo įdomus ir malonus, kol nesugrįžo iš darbo jos tėvai. 

Tik susitikus su jais pajutau, kad požiūris į mane buvo ne koks. Bet juk turbūt visada tėvai į svetimą vaikiną, atėjusį pas jų dukrą, žiūri truputį su įtarumu, todėl labai neėmiau į širdį. Atsisėdome pabendrauti. Atsivežiau saldainių ir vyno. Iš jų pusės nebuvo pasiūlyta man nieko.

Pokalbis iš pradžių vyko apie elementarius dalykus. Tėvai teiravosi, iš kur aš, kas mano tėvai, kokius mokslus aš baigęs ir panašiai. Aš, kaip atviras žmogus, stengiausi į viską atsakyti nuoširdžiai. Tačiau po kiekvieno atsakymo mano potencialios uošvės veidas vis traukėsi rūškana. 

Atsakymai arba jos netenkino, arba buvo ne tokie, kokie pagal ją turėjo būti. Tada prasidėjo klausimai, kurie, manau, neturėtų kažkam stipriai rūpėti. Pavyzdžiui, kiek aš uždirbu, kodėl neturiu vairuotojo teisių ir važinėju autobusu, kodėl aš nevartoju alkoholio. 

Kai pajutau tą antipatiją, stengiausi nerodyti savo nusiminimo. Nes jau buvau gyvenime patyręs visokių akibrokštų. Pati mergina motinai labai daug neprieštaravo, nes, matyt, tai buvo ne pirmas toks kartas.

Pokalbis truko gal kokią gerą valandą. Nors aš tai labiau pavadinčiau tyrėjos ir įtariamojo apklausa. Jai pasibaigus mano potencialioji uošvė išėjo. Po kurio laiko pasikvietė dukrą į virtuvę. 

Merginai grįžus paaiškėjo, kad vakare turi atvažiuoti kažkokie svečiai ir man neįmanoma pasilikti nakvoti. Taip aš tą patį vakarą grįžau namo. 

Nors po to vakaro mūsų santykiai dar tęsėsi kurį laiką, bet paaiškėjo, kad mama merginai visgi padarė įtaką. Pažįstu ne vieną tokį vyrą, kurio santykiai nutrūko po būsimųjų uošvienių įsikišimo. Santykiai nutrūko savaime, nes pajutau, kad jos dėmesys man slopo ir nebebuvo prasmės kažką tęsti. 

Manau, kad toks elgesys yra blogiausias dalykas, koks gali būti iš antrosios pusės tėvų. Jei turtiniai dalykai išskiria poras, tada net neverta kalbėti apie meilę.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ar panaikinta PVM lengvata tikrai žlugdo maitinimo verslą?