Veganus sužavėjęs receptas feisbuke prajuokino mėsos mėgėją

Kaip manote, iš ko gaminama daktratiška dešra? Visada maniau, kad jos pagrindas yra mėsa, tačiau po to, ką pamačiau internete, mano nuomonė pasikeitė.

Viena grupės narė įkėlė veganiškos daktariškos dešros receptą ir nuotraukas.<br>Feisbuko grupės „Lietuvos veganai“ nuotr.
Viena grupės narė įkėlė veganiškos daktariškos dešros receptą ir nuotraukas.<br>Feisbuko grupės „Lietuvos veganai“ nuotr.
 Kaip manote, iš ko gaminama daktariška dešra?<br>Feisbuko grupės „Lietuvos veganai“ nuotr.
 Kaip manote, iš ko gaminama daktariška dešra?<br>Feisbuko grupės „Lietuvos veganai“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Sandra

Jul 12, 2019, 8:11 PM

Antradienio popietę naršydama feisbuke aptikau keistą įrašą. Grupėje „Lietuvos veganai“ viena grupės narė įkėlė įrašą, kuriame teigė, kad galima pasidaryti „šlapiankės“ veganiškai. Taip pat įkėlė ir nuotraukas, kuriose matoma veganiškai pagaminta, į tikrą labai panaši dešra.

Ir receptas. Jame nurodyti tokie ingredientai, kaip burokėlių sultys, muskato riešutai ir panašiai.

„Kas pasiilgote „šlapiankės“? :D Netikėjau, kad galima taip lengvai pasigaminti identišką veganišką variantą. (...) Su prieskoniais taip pat galima eksperimentuoti, recepte surašyta tai, ką aš naudojau.

Beje, tie šviesesni gabalėliai, tai tešloje neišsimaišę gumuliukai. Priduoda tikrumo efektą. Formą taip pat nesvarbu kokią naudosite, tačiau man labai tiko stiklinės. (...) Šaldytuve sustingsta per porą valandų", – rašė grupės narė.

Šis įrašas sulaukė begalės teigiamų komentarų. Nemažai buvo ir tokių, kurie susidomėjo šiuo receptu ir jau planavo, ką gamins vakarienei. Džiaugėsi, kaip gerai, kad tokių receptų atsiranda vis daugiau. Būtent tokių patiekalų, kurie atrodo kaip mėsiški, bet yra veganiški.

Mane tokie įrašai juokina. Žinoma, neturiu nieko blogo prieš veganus ir apskritai žmones, nevalgančius mėsos. Tačiau bandyti kopijuoti mėsą?

Aš mėgstu mėsą. Vien tas pasakymas „ar pasiilgote mėsos?" yra keistas ir nesuprantamas. Jeigu jau pasirenki tokį kelią, kad nevalgai jokių gyvulinės kilmės produktų, nebegalvok apie tai iš viso. Kam įrodinėti, kad nevalgai to, o mintyse vis dar svajoti apie mėsos gabalą? Koks viso to tikslas?

Čia tas pats, kas girtis, kad gamini steiką iš salotų ir įsivaizduoji, jog tai labai veganiška. Atrodo, daugelis toje grupėje esančių žmonių pasiduda masinei psichozei ir keistai madai elgtis taip, kaip dauguma. Bet jei vis dar gamina „šlapiankę“, reiškia, svajoja apie kitus dalykus! 

Kam sakyti, kad nemėgsti ir nevalgai mėsos, kai veiksmai kalba patys už save? Geriau nusiplauk pomidorą ir valgyk, bus vietoj dešros ir būsi tikras veganas.

Ką manote apie tokį požiūrį? Kaip jums tokios mėsos „alternatyvos“?

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kada JAV ginklai pasieks Ukrainą?