Manikiūrininkės krūtinei klientė parodė ypatingą dėmesį: „Po jos žodžių pakirto kojas“

Ilgai svarsčiau, ar apie tai iš viso kalbėti. Geriausiai draugei tik po poros savaičių papasakojau apie incidentą darbe. Jau praėjo mėnuo, o vis dar jaučiuosi blogai. Bet nusprendžiau kalbėti, nes taip gali nutikti bet kuriai.

 Pagyrė ir mano krūtinę.<br> 123rf nuotr.
 Pagyrė ir mano krūtinę.<br> 123rf nuotr.
Man toks dėmesys – nemalonus.<br> 123rf nuotr.
Man toks dėmesys – nemalonus.<br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Vitalija

2020-01-03 19:31, atnaujinta 2020-01-04 10:45

Prisimenu dar vasarą skaitytą straipsnį jūsų portale: Pasišlykštėjo rajono medikės siūlymu: „Jaučiausi kaip išprievartauta“. Prisipažinsiu, netikėjau, pati komentaruose rašiau, kad nesąmonė ir nebūna tokių situacijų. Gal karma mane pasivijo?.. Pabrėžiu, kad nieko nenoriu įžeisti, nesmerkiu, tik prašau supratimo, kad taip daryti negalima.

Pradėjo paprastu komplimentu

Dirbu grožio salone Kaune, esu manikiūrininkė. Kaip ir daugelis ilgiau dirbančiųjų, turiu savo klienčių ratą. Šį kartą sulaukiau naujos klientės. Maloni moteris. Kaip ir su visomis klientėmis, taip ir su šia, kalbėjomės įvairiomios temomis, moteriškai pliurpėme.

Tada ji netikėtai pagyrė mano gražią prijuostę, nustebau ir iškart atsakiau, kad jau sena ir reikės keisti, jeigu taip žvilgsnius traukia. Ji kažkaip sukrizeno ir tada pagyrė mano krūtinę. Manęs tas nenustebino, nes moterys dažnai kalba apie krūtines, lygina tarpusavyje, guodžiasi ar skundžiasi. Bet giria galbūt ir retai.

Padėkojau, pasakiau, kad didelė maniškė ir mielai susimažinčiau. Ji dar kartą pagyrė, kad forma graži. Tada jau šiek šiek atsitraukusi nuo jos dirbau. Nebuvo kažkaip jauku.

Kalbėjomės toliau, bet jau tik apie orą ir bites, kaip sakoma. Nežinau, kodėl, bet neapleido nemalonus jausmas, skubėjau baigti darbą. Ji, žiūrėdama tiesiai į mane, paklausė, kodėl nuraudusi esu. Bandažiau pajuokauti, kad retai komplimentus girdžiu, o jau ir dažniausiai tik iš sūnaus.

Tai – nemalonu

Išeidama iš kabineto ji vėl žiūrėdama tiesiai į mane pasakė: „Jeigu norėtum girdėti dažniau, galim susitikti kurį vakarą...“ Vėl visa nukaitau, tiesiog kojas pakirto. Nesugebėjau nė žodžio išlementi.

Kai išėjo naujoji klientė, nubėgau pas salono savininkę ir paprašiau, kad jos daugiau pas mane neužrašytų. Nenorėjau aiškinti, kas ir kodėl, bet kurį laiką jaučiausi blogai... Nors tikrai nesu iš tų švelniųjų, kur nemėgsta juodų pokštų ir humoro. Bet man toks atviras moteriškas dėmesys nėra įprastas.

Prašydama savininkės, kad jos pas mane nebeužrašytų, prisiminiau ir pirmąjį pokalbį su ta kliente. Ji pasakojo, kad iki šiol sunku rasti nuolatinę manikiūrininkę ir saloną, neva, dar neteko patikimo žmogaus sutikti. Suvedžiau viską į tokį jos elgesį... Moterys, supraskit, tokios situacijos – tikrai nemalonios. Jeigu taip atvirai rodytų dėmesį vyras? Nepalaikytumėt to priekabiavimu?

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.