Išgirdus apie V. Siegel santuokos problemas perspėja: „Tai svarbu visoms“ 

Kaip aš esu dėkinga mūsų jaunajai kartai, kuri nebijo viešinti savo ir savo šeimos problemų, net jei dėl to gali būti nesuprasti ar sulaukti pajuokų, pasmerkimo ir panašiai. Bet tik tada pamatai, kad visų gyvenimai nėra rožine spalva nuspalvinti. Visi mes plaukiame per tą pačią audrą, tik skirtingose valtyse.

Viktorija Siegel-Suodaitė ir Laurynas Suodaitis.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Viktorija Siegel-Suodaitė ir Laurynas Suodaitis.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Viktorija Siegel-Suodaitė.<br>T.Bauro nuotr.
Viktorija Siegel-Suodaitė.<br>T.Bauro nuotr.
Viktorija Siegel-Suodaitė ir Laurynas Suodaitis.<br>kiti
Viktorija Siegel-Suodaitė ir Laurynas Suodaitis.<br>kiti
Viktorija Siegel-Suodaitė ir Laurynas Suodaitis.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Viktorija Siegel-Suodaitė ir Laurynas Suodaitis.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Viktorija Siegel-Suodaitė.<br>kiti
Viktorija Siegel-Suodaitė.<br>kiti
Daugiau nuotraukų (5)

Rimantė

Feb 12, 2022, 8:26 AM

Todėl labai nustebau perskaičiusi garsios nuomonės formuotojos Viktorijos Siegel-Suodiatės istoriją, kaip ji kenčia dėl savo santykių su vyru ir netgi kreipėsi dėl to į psichologus. Pradžioje pamaniau, kad gal čia kažkoks kabliukas dėmesiui atkreipti – na, kokios jau čia gali būti problemos pas ką tik susituokusią jauną įsimylėjėlių porą.

Po to perskaičiusi apie jos problemas dėl vyro „pasisavinimo“ ir baimę jį paleisti supratau, kad skaitau apie save pačią. Skaičiau ir linksėjau galvą. Aš gi lygiai taip pat elgiausi su savo vyru, nors mes jokie ne jaunavedžiai – susituokę jau 10 metų.

Vyras mėgsta išeiti su draugais pažaisti krepšinio, ar į kokį žygį per naktį po miškus. Tada nei laiko, nei galimybių neturi atsiliepti į mano skambučius, netgi parašyti. Aš, aišku, kankinuosi, einu iš proto galvodama, ką jis daro, gal jau kas nutiko. O gal kokią dailią lapę miškuose sutiko...

Grįžta vyras namo visas laimingas, o aš nemiegojusi, prisigalvojusi visko ir galvoje prisikūrusi milijoną baisiausių scenarijų. Išdavystė – vienas jų. Pasidariau suirzusi, pakeldavau balsą, susipykdavome ir taip iki kito jo išvažiavimo.

Puikiai supratau, kad negalima savintis, negalima pavydėti ir taip nepasitikėti. Tai santykius žudo, gilina prarają ir atstumia. Supratau, kad toks elgesys veda prie blogiausio - skyrybų, galbūt netgi depresijos. Bet kodėl elgdavausi taip neadevkačiai? Pradėjau vaikščioti pas psichologą, spręsti savo problemą.

Galiu pasakyti, iš kur toks mano elgesys – ogi iš buvusių pavyzdžių buvusiuose santykiuose ar šeimoje...

Asmeniškai aš didelį nepasitikėjimą vyrais turiu dėl savo tėvo, kuris paliko mūsų šeimą ir išėjo pas kitą moterį. Tai manyje užsiprogramavo, kad visi vyrai palieka, visi išduoda, visais negalima pasitikėti, visi gali įskaudinti. 

 

Pačios moterys kartais net dėl beprotiškiausio savo elgesio, pavydo, nepasitikėjimo nėra kaltos. Tie rėkiantieji ir moteris smerkiantieji nesusimąsto, kad šeimos santykius gali žaloti ir patirtos senos skriaudos, kurių pasekmės gali tęstis iš kartos į kartą.

Norėjau kažkaip solidarizuotis su moterimis. Manau, kad tai labai svarbu visoms. Todėl panorau parašyti kažką padrąsinančio ir kitoms taip besijaučiančioms... Prašau nesmerkite nei kitų, nei savęs. Ir ieškokite priežasčių, kodėl taip elgiatės.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.