Po kirpėjos prašymo veidas net persimainė: „Apie incidentą dar ilgai šnibždėjosi ir kiti klientai“

Norėčiau padiskutuoti viena tema su tais, kurie dirba grožio ar kitoje panašioje paslaugų srityje.

Kirpėja pyksta ant gražintis mėgstančios anytos ir kitų vyro giminaičių.<br> 123rf.com asociatyvioji nuotr.
Kirpėja pyksta ant gražintis mėgstančios anytos ir kitų vyro giminaičių.<br> 123rf.com asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Rasa

2023-06-08 19:16, atnaujinta 2023-06-09 14:46

Dirbu dar tik keli metai, nežinau, kaip elgtis aptarnaujant giminaičius, draugus, pažįstamus.

Trumpai situacija yra tokia – pakeičiau specialybę ir tapau kirpėja. Ir tuo, deja, labai mėgsta pasinaudoti ne tik mano giminaičiai, bet ir tolimi pažįstami.

Kirpėjo paslaugų bent kartą per mėnesį reikia save prisižiūrinčioms moterims, vyrams ir vaikams. Pas mane į kirpyklą nuolat užsuka mano šeimos nariai, vyro mama, sesuo su vaikais. Dar ir kokia teta ateina. Ir, aišku, už paslaugas niekada nesusimoka. „Ačiū, kaip gražu, liuks“, – tepasako.

Gal skamba ir savanaudiškai, bet man kirpti visus giminaičius ir jų pažįstamus finansiškai neapsimoka. Už visas sunaudotas priemones reikia susimokėti man pačiai. Be to, prarandu savo darbo laiką, kuris man yra brangus.

Aš juk tuo metu galiu apkirpti klientus, kurie man susimokės už paslaugas, aš turėsiu pinigų kirpėjo kėdės nuomai, pinigų maistui ir šeimos pragyvenimui.

Jei būtų vienas žmogus, tai tikrai nieko nesakyčiau. Nuostolis menkas. Bet kai ateina kelios giminaitės su vaikais ir kirptis, ir dažyti plaukų (brolienės paauglės taip pat jau dažo plaukus), tai patiriu nuostolius net iki kelių šimtų eurų. 

Skundžiausi vyrui. Bet jis pyksta, sako, kad iš giminių pinigų prašyti jam gėda. Siūlo pats sumokėti už jo mamos, sesers ir visos giminės grožio procedūras. Man susimokėti liktų tik už savo gimines.

Na, bet juk tai vis tiek bus bendri šeimos nuostoliai. Be to, savo mamą kerpu nemokamai, bet ji mus ir taip remia finansiškai. Tai, galima sakyti, kad kerpu ją nemokamai taip atsidėkodama už teikiamą paramą.

Vieną kartą nesusitvardžiau ir paprašiau vyro mamos bent už dažus sumokėti. Reikėjo matyti, kaip jos veidas persimainė. Paniekinamai metė pinigus ant kėdės. Supyko akivaizdžiai.

Apie incidentą dar ilgai šnibždėjosi ir kiti klientai... Vyras irgi sako, kad negražiai pasielgiau... Bet argi aš neteisi? Juk giminės turėtų suprasti, kad jaunoms šeimoms sunku, galėtų prisidėti prie gerbūvio.

Būna, ateina pas mane kirptis ir giminaitės, ir kaimynės, ir klasiokės buvusios. Visos susimoka net ir neprašomos. O čia savi žmonės, o taip negražiai elgiasi.

Nežinau, ar, pavyzdžiui, stomatologai irgi visus savo ir vyro giminaičius bei pažįstamus nemokamai gydo? Už medžiagas patys moka? Arba pardavėjai, nemokamai prekes uošviams ir draugams dalina?

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.