Mylimosios negalavimų priežastis trenkė lyg žaibas – tiesa paaiškėjo Kalėdų rytą dalyvauk konkurse

Tai nutiko prieš 18 metų. Bet pamenu tą Kalėdų laikotarpį, lyg būtų vakar. Tokios mylimosios staigmenos – po saldainių popierėliais puošta eglutės šaka – nesitikėjau niekada gyvenime.

 Poros šventės buvo įsimintiniausios gyvenime.<br> 123rf.com asociatyvioji nuotr.
 Poros šventės buvo įsimintiniausios gyvenime.<br> 123rf.com asociatyvioji nuotr.
 Poros šventės buvo įsimintiniausios gyvenime.<br> 123rf.com asociatyvioji nuotr.
 Poros šventės buvo įsimintiniausios gyvenime.<br> 123rf.com asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Tomas

2023-12-17 15:52, atnaujinta 2023-12-20 15:29

Buvo ir daug džiaugsmo, ir juoko, ir ašarų. Todėl nežinau, ar teisinga tą emociją įsprausti į „kuriozo“ rėmus. Veikiau tau buvo siurprizas, o gal – nuotykis, kuris vis dar tęsiasi ir tikrai tęsis visą mano likusį gyvenimą.

Su savo brangiąja draugavome vos gerą mėnesį. Abu buvome tik baigę studijas, įsidarbinę pagal specialybes, troškome daug mylėtis, daug keliauti, šturmuoti visus koncertus, spektaklius, draugus. Buvome pačiame, kaip sakoma, pasiutime, išalkę dar nepažinto pasaulio ir gyvenimo.

Tačiau likimas turėjo savo planą. Tais metais Kalėdas turėjome sutikti su savo tėvais – atskirai. Brangioji Kėdainiuose pas savo tėvelius, aš – pas savo šeimą Utenoje. Nebuvome dar tiek tikri dėl savo bendros ateities, kad planuotume tokias šventes drauge.

Taigi, turėjo per Kalėdas mus skirti didelis atstumas. Bet mano brangioji pasijuto prastai – nualpo besikraudama daiktus. Vykome į priimamąjį... Kol atliko visus tyrimus ir paleido namo, buvo jau vėlu, nebekursavo nė vienas autobusas į mūsų namų puses.

Teko suktis iš padėties. Nors ir dirbantys buvome, bet vis tiek dar studento mentalitetas nespėjęs išgaruoti – buvome išsileidę iki paskutinio cento, nes gi šventėms turėjome grįžti namo, pas tėvus...

Pakeliui iš parduotuvės nusilaužėm eglės šaką, papuošėm ją blizgiais saldainių popieriukais, kuriuos valgėme visą vakarą užgerdami arbata.

Brangioji jautėsi vis dar silpnai, todėl alų iškeičiau į arbatą ir aš. Taip paminėjom Kūčias. Kai išaušo Kalėdų rytas, turėjome vykti namo, į skirtingus miestus pas savo tėvus.

Tada man brangioji ir ištraukė Kalėdinę dovaną – ultragarso nuotrauką – mes patys būsim tėvais... Trenkė kaip žaibas. Jausmų puokštė buvo tokia didelė, kad, atrodė, nuo to intensyvumo tuoj nualpsiu ir aš.

Buvo nepamirštama naujiena. Skraidžiau lyg ant sparnų. Nepaisant to, kad buvome pažįstami vos daugiau nei mėnesį, sukūrėme šeimą, auginome savo kalėdinį siurprizą ir džiaugėmės tokia nuostabia likimo dovana.

Šis rašinys dalyvauja konkurse „Mano Kalėdų kuriozas!“ Pasidalykite savo Kalėdų istorija, kai šventės baigėsi kuriozu ir dalyvaukite konkurse. Siųskite savo istoriją el. paštu – bendraukime@lrytas.lt. Daugiausiai perskaitymų sulaukusi istorija bus apdovanota Twinkly prizais.

Twinkly papuoš jūsų namus TWD060STP-B išmaniąja lempučių girlianda, kuri keičia spalvas ir gali būti valdoma telefonu!

Nugalėtojai bus skelbiami 2024 m. sausio 3 d. portale lrytas.lt

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„24/7“: kaip A. Armonaitė ir E. Gentvilas vienas kitam pamokslavo