Laiškas: emigrantams nereikia priminti, kad turime mylėti savo tėvynę

Šiandien labai madinga kalbėti apie emigrantus. Politikai prieš rinkimus atsiminė, kad ir mes kažkur esam, gyvenam savo gyvenimus ir nepučiam sau į „dūdą“, rūpinamės savo reikalais ir nevarginam sau galvų tuščiomis kalbomis, kurios skamba iš jų lūpų. Jiems mūsų reikia tiktai vieną kartą per ketverius metus, o mums jų iš viso nereikia. Mes toli nuo jų tuščių kalbų.

"Ką politikai turi mums pasiūlyti, kad mes grįžtume namo? Nuostabius Lietuvos miškus ir ežerus? Tai nėra jų miškai ir ežerai, tai yra gamta, o gamta nėra jų nuosavybė", - rašo laiško autorius.
"Ką politikai turi mums pasiūlyti, kad mes grįžtume namo? Nuostabius Lietuvos miškus ir ežerus? Tai nėra jų miškai ir ežerai, tai yra gamta, o gamta nėra jų nuosavybė", - rašo laiško autorius.
Daugiau nuotraukų (1)

Laiškas iš užsienio

Jun 30, 2012, 9:29 AM, atnaujinta Mar 18, 2018, 2:24 PM

Mums, gyvenantiems toli užsienyje, be teisės balsuoti už politikus tų šalių, kuriose gyvenam, tikrai neskauda galvos dėl tų tuščių pažadų, kuriuos galima perskaityti ar išgirsti Lietuvos interneto platybėse.

Mums, palikusiems savo tėvynę, rūpi tiktai grįžti kartas nuo karto pas savo pražilusius tėvus, brolius, seseris ir draugus (jeigu tokiu dar liko).

Mes matome viską iš šalies: jų rietenas, jų beprasmiškus melus, žmonių, dar likusių Lietuvoje, suskaidymą ir padalinimą į stovyklas. Kam mums turėtų rūpėti tušti politikuojančių žmonių „marazmai“, kai mums reikia gilintis į gyvenimo sistemą tose šalyse, kuriose mes pasirinkome gyventi, suprasti, kaip vyksta gyvenimas čia, ko iš mūsų norima ir kokios mūsų pareigos visuomenėje?

Ką jie turi mums pasiūlyti, kad mes grįžtume namo? Nuostabius Lietuvos miškus ir ežerus? Tai nėra jų miškai ir ežerai, tai yra gamta, o gamta nėra jų nuosavybė. Politikai gali mums priminti, kad mes turim mylėti ir gerbti savo tėvynę, bet vėl gi - mes tai žinome ir suprantame geriau už juos. Mat esame toli nuo tėvynės, ir mums širdį gelia daug dažniau, negu jiems, ieškantiems pelno iš mūsų tėvynės.

  Mums Tėvynė yra daug svarbiau. Tai žemė, į kurią mes norėtume grįžti savo paskutinėje kelionėje šitame pasaulyje.

Taigi gal ir jums, esamieji ir būsimieji politikos žmonės, laikas krautis kuprines ir iškeliauti į tolimas šalis. Gal tada jums prašviesės galvose, kaip mes gyvenam ir kas mums svarbu.

***

Ši istorija – socialinės kampanijos Mama, sugrįžk namo dalis“. Nori pasidalinti savo istorija ar patarimais? Rašyk mums adresu bendraukime@lrytas.lt arba atsiųsk čia.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kandidatų į prezidentus debatai – ar ryškėja skirtumai?