Laiškas: emigrantai ir likusieji Lietuvoje, nustokime smerkti vieni kitus

Jau ilgokai stebiu žodžių karą tarp emigrantų, neemigravusiųjų ir sugrįžusiųjų. Jis beprasmis jau vien dėl to, kad smerkiame vieni kitus.

Tarp emigrantų ir likusiųjų Lietuvoje verda ugningi ginčai.<br>123rf.com
Tarp emigrantų ir likusiųjų Lietuvoje verda ugningi ginčai.<br>123rf.com
Daugiau nuotraukų (1)

"Bendraukime" skaitytojas

2012-07-01 16:08, atnaujinta 2018-03-18 13:33

Pats esu pakankamai sėkmingas emigrantas: turiu gerai apmokamą ir įdomų darbą, perspektyvą kilti karjeros laiptais ir t.t. Labai puikiai prisimenu, ką kalbėjau ikikriziniu laikotarpiu: "Man ir čia, Lietuvoje, gerai". Turėjau pakankamai sėkmingą verslą. Deja...

Pradžia buvo kaip ir visų emigrantų, kai ničnieko nežinai ir nesupranti, kas vyksta, tiesiog vykdai nurodymus darbe. Kalbos buvo minimumas.  Deja, daugelis atvykstančių 18-25 m. jaunuolių vis dar nemoka anglų kalbos.

Mačiau daugybę sugriautų ir sukurtų gyvenimų, mano paties gyvenimas irgi stipriai pasikeitė. Vadovaujuosi vienintele nuostata: mes patys sprendžiame, kaip mums elgtis, ir niekas negali mums vadovauti, nurodyti kaip elgtis. Smerkti ar teisti yra lengva.

Gerbiu esančius Lietuvoje, dirbančius ir gyvenančius Anglijoje. Tiesiog susitaikykime su realybe ir nustokime smerkti vieni kitus. Pats baisiausias dalykas yra neapykanta vieni kitiems, kurią matau komentaruose ir straipsniuose. Pagarbos ir sėkmės visiems.

***

Ši istorija – socialinės kampanijos Mama, sugrįžk namo dalis“. Nori pasidalinti savo istorija ar patarimais? Rašyk mums adresu bendraukime@lrytas.lt arba atsiųsk čia.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.