Tautiečius Norvegijos policijai įdavęs lietuvis: „Turime patys apsivalyti nuo banditų“

Perskaičiau jūsų straipsnį apie lietuvius Norvegijoje. Šis straipsnis užgožė net čigonų deportaciją iš Norvegijos, kurie Osle buvo nelegaliai įkūrę savo gyvenviete. Tai, manau, šį tą reiškia.

Norvegams įvarė baimės straipsnis apie nusikaltėlius iš Lietuvos.<br>M. Patašius
Norvegams įvarė baimės straipsnis apie nusikaltėlius iš Lietuvos.<br>M. Patašius
Daugiau nuotraukų (1)

Darius iš Norvegijos

Jul 19, 2012, 2:20 PM, atnaujinta Mar 18, 2018, 12:36 AM

Apie lietuvius daug kalbėta ir per radiją, kur buvo iškeltas klausimas: „Ar verta rizikuoti ir samdyti darbininką iš Lietuvos, nežinant, kokia tai asmenybė?“ Mat juk galima įsileisti į kompaniją ar namus banditą, kuris patikrins, kur yra brangūs daiktai...Patikėkite, norvegų atsakymai nustebino.

Aš gyvenu ir dirbu Norvegijos šiaurinėje dalyje. Mano viršininkas manęs šiandien paklausė: „Dariau, gal žinai mūsų miestelyje kokių nors nusikaltėlių iš Lietuvos? Nustebino mane toks jo klausimas, bet aš jam atsakiau: „Žinau 3 lietuvius, kurie neturi legalaus darbo miestelyje, bet išgyvena pavieniais darbais ir, manau, vogdami dyzeliną bei kitus daiktus“.

Kaip jūs manote - apsirikau jam taip pasakydamas?! Pasirodo, mano viršininkas paskambino į policiją ir pasakė tai, ką aš jam pasakiau. Tų lietuvių sandėliuke rado 450 litrų dyzelino, valčių variklių, įvairių įrankių, naujų elektros prekių ir banko kortelių, kurios jiems nepriklausė.

Tas miestelis, kuriame aš gyvenu ir dirbu, nėra didelis - gal apie 20 tūkst. gyventoju. Tad darbo pabaigoje man viršininkas pasakė, jog miestelis imsis veiksmų, kad būtų išvengta banditu tiek iš Lietuvos, tiek iš kitu šalių.

Jūs savo straipsnyje nutylėjote apie lietuvį, kuris nužudė žmogų beisbolo lazda ir peiliu. Apie tą jaunuolį iš Lietuvos taip pat bus kalbama per vietos radiją.

Bet faktas vienas ir niekas neužginčys: jeigu jau įtakingiausias Norvegijos laikraštis parašė apie lietuvius banditus ir tą straipsnį perspausdino ir kitų miestų laikraščiai, tai kai ką reiškia.

Patiems lietuviams Norvegijoje apsivalyti nuo tokių mano minėtų lietuvių, kaip kad aš ir padariau. Nes kai Norvegijos teisėsauga ir valdžia pamatys, kad patys lietuviai įduoda banditus ir taip parodo, kad jiems ne vis vien, ką daro banditai iš Lietuvos, manau, pagerinsime padėtį ir lietuvių įvaizdį.

Iki šiol dauguma norvegų apie lietuvius turėjo gerą nuomonę: darbštūs, sąžiningi ir patikimi žmonės. O dabar ta kartelė yra numušta, nes norvegams su tokiu galingu straipsniu įvarėme šiek tiek baimės.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.