Už ką reikia sumokėti savimi?

Buvau įsidarbinusi draudimo srityje, tačiau iš jos išėjau. Vedėja pasakė keletą žodžių, pasak jos, ką lengvai gauni gyvenime, kažkada reikės sumokėti savimi. Ji nenori manęs matyti tą akimirką, kai man taip atsitiks. Ką gi, vedėja, aš jau savo atkentėjau ir sumokėjau gyvenime, kaip jūs sakote, „savimi“.

Daugiau nuotraukų (1)

Rūta Kanaukaitė

Aug 31, 2012, 10:09 AM, atnaujinta Mar 17, 2018, 1:09 AM

Moku ir dabar, tik mažesne kaina. Už savo klaidas, nuopuolius ir prisikėlimus sumokėjau brangiai, tačiau išmokau gyvenimo siųstas pamokas, išmokau daugiau būti savikritiška, žiūrėti į gyvenimą ne vien pro “rožinius” akinius. Išvarginta pakilimų ir nuopuolių, mėtoma tarp gyvenimo ir mirties, klaidžiodama po aptemusios sąmonės labirintus, aš išvaikščiojau šimtą, o gal tūkstantį kartų visus savo nueitus kelius ir klystkelius, kol galiausiai supratau, kad kai aš nustojau gyventi, už mane mano gyvenimą pradėjo kiti – tie kiti buvo mano aplinka.

Kai nustojau egzistuoti, kai gyvenimas prarado spalvas, vienintelis išsigelbėjimas buvo psichiatrijos ligoninė, kuri priverstiniu būdu padėjo iš naujo patikėti savimi. Savęs nuvertinimo kaina buvo priverstinė hospitalizacija, kurios dėka gyvenu dar ir šiandien.

Tai, kas mane sukrėtė, kas iš naujo liepė pažinti save ir savo nueitą gyvenimo kelią, atvedusį iki krizės, kurios dėka atradau kitas gyvenimo spalvas – aš išmokau pamoką, nors ir siaubingai sunkią, ir skaudžią, tačiau šios savo įgytos patirties neiškeisčiau į jokius pinigus, nes tik jos dėka esu tuo, kuo visada norėjau būti – pasitikinti savimi ir laiminga.

Šis tekstas - Rūtos Kanaukaitės, išgyvenusios tamsiausias depresijos spalvas, rašinių ciklo dalis. Šiuo ciklu siekiame atkreipti dėmesį į gilumines depresijos priežastis ir suprasti, kaip galime padėti šios ligos paliestiems žmonėms.

Kiti Rūtos tekstai:

Kada žmogus pakelia prieš save ranką ir kaip užbėgti tam už akių?

Meilės prasmė ir jos gydomoji galia

Per aukštai iškeltas tikslas gali atvesti iki beprotybės

Ką gali pareigos jausmas

Už ką reikia sumokėti savimi

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.