4 metus Olandijoje gyvenusi lietuvė suprato, kodėl tėvynėje taip gera

Grįžau atgal į Lietuvą studijuoti Vilniaus universitete beveik prieš 3 metus. Anksčiau maždaug 4,5 metų gyvenau Olandijoje. Grįžusi į Lietuvą supratau, kodėl čia TAIP gera.

Cepelinai - ypatingas lietuviams patiekalas.<br>V. Ščiavinsko nuotr.
Cepelinai - ypatingas lietuviams patiekalas.<br>V. Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Besišypsanti lietuvė Julija

Mar 13, 2013, 1:41 PM, atnaujinta Mar 10, 2018, 2:35 AM

Viena iš pagrindinių priežasčių yra gamta. Miškai vešlūs, ežerų galybė, pajūris mielas ir gražus. Kiekvieną savaitgalį, panorėjus pailsėti, galima nulėkt į sodybą, užsikurti židinį ar kepsninę. Pasikept gardaus maisto, nusiskinti šviežią šiltnamio pomidorą ar agurką. Gera atsipūsti, pamiršti apie intensyvų miesto gyvenimą ar sunkią darbo savaitę. Geriausia iš viso to yra, kad toli važiuoti visai nereikia - nuo Vilniaus centro 15-20 minučių, ir tu jau pajunti ramybę. Be gamtos yra ir kitų nuostabių dalykų. Jei esu nusiteikus linksmai, galiu bet kada išlėkt į miesto centrą. Gražus ir jaukus Vilniaus miesto centras, pilnas žmonių, barai užpildyti linksmai nusiteikusiųjų, gali susirasti ne vieną draugą ir bendramintį. Barų, kavinių ir klubų galybė - pagal kiekvieno norus, net ir išrankiausias rastų savo mėgiamą aplinką, kurioje jaustųsi maloniai. Aš turiu savo mėgiamus barus susirinkus, žinau, kur mėgstu eiti ir ką mėgstu valgyt. Kai užsimanau ko nors kito, nulekiu į vieną iš prekybos centrų, ten patogu, viskas arti ir kartu. Mėgstu apsipirkti, tai man yra rojus, batų pasirinkimas - vienas iš plačiausių.

Grįžusi į Lietuvą jaučiuosi namuose ir sava. Vilniuje yra galybė vietų, kur lankausi, bet neaplenkiu ir kitų vietų. Šiuo metu mano mėgiamiausia - Druskininkų „Snow Arena“ - be galo linksma vieta. Džiaugiuosi, kad grįžau ir didžiuojuosi Lietuva. Jos maisto ir gėrimų kultūra labai turtinga, bet niekas negali nuginčyti, kad mūsų vienas patiekalas ir vienas gėrimas yra ypatingi. Visi žino apie ką aš čia - cepelinai ir alus! Tikiuosi, kad ir kiti emigrantai supras, kad Lietuvoje gyventi gera. Čia gražu, pakankamai ramu, kai to nori, ir pakankamai triukšminga, kai reikia.

Šis tekstas – socialinės kampanijos „Lietuvoje gyventi gera“ dalis. Kampanijos tikslas - kartu pasidžiaugti gerais dalykais šalyje, kurioje gimėme ir užaugome. Laukiame jūsų istorijų ir vaizdų apie įvykius, reiškinius, pokyčius, vietas ir žmones adresu bendraukime@lrytas.lt, jas galite įkelti ir čia.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.