Moksleivis: „Jei nerasiu darbo, imsiu grėblį ir grėbsiu. Bet Lietuvos nepaliksiu“

Didžiuojuosi būdamas lietuvis. Sakykit, ką norit, tačiau Lietuva - geriausia valstybė pasaulyje, Saulės sistemoje, Paukščių Take ir visoje Visatoje. Dabar, deja, galime išgirsti daugybę istorijų, kaip dėl vienų ar kitų priežasčių lietuviai vis išvyksta į užsienį. Sako, „Lietuvoj blogai, visur kitur - gerai“, „Lietuvoj nėra darbo“, „Lietuvoj per dideli mokesčiai“ ir t.t. Žinoma, ką aš galiu sakyti, jei nežinau dabartinių mokesčių aukštumų. Tačiau manau, jog čia, Lietuvoj, galima rasti darbo. Tik reikia paieškoti. Pripažinkim (na, pripažinkit tie, kuriems nepatinka Lietuva), jog tingim (tingit) ieškoti darbo ir atsiliepiam (atsiliepiat) apie valstybę blogai.

A. Tumėnas. Asmeninio archyvo nuotr.
A. Tumėnas. Asmeninio archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Andrius Tumėnas

May 6, 2013, 6:50 PM, atnaujinta Mar 7, 2018, 4:16 AM

Lietuva - savi namai. Ir, sakykit ką norit, čia gera - klimatas nei per blogas, nei per geras, miškų, parkų dar yra (deja, ne tiek jau ir daug), kalba, nors ir sunki, bet labai graži...

Lietuvoje yra daugybė gerų žmonių. Labai gaila, jog jie yra mažiau pastebimi. Labai gaila, jog internete / spaudoje rašoma daugiau apie tuos, kurie aukštinami be reikalo. Arba vis daugiau vietos ir laiko skiriama kriminalams. Reikėtų tą keisti.

Žmonės sako, jog Lietuva nėra gera kine. Jog lietuviai kūrėjai negali nieko gero sukurti. Tai jei žiūrit tik tuos, kurie iš visko bando pasityčioti, jei žiūrit visokiausius durniausius vlog'us, - nelyginkit jų su profesionaliu kinu. Be to, nepasakokite vien to, ką išgirstate iš kaimynų, draugų, šiaip pažįstamų ar kritikų - ne visados tai, ką kiti sako, yra tiesa. Neužmirškit, jog ir mes turim turėt savo nuomonę. Jog mes turėtume ne tik aplinkinių klausyt, bet ir patys mąstyt.

Jei jau prakalbau apie kiną... Donatas Ulvydas - režisierius, labiausiai išgarsėjęs filmu „Tadas Blinda. Pradžia“. Nematėt, tačiau peikiat? Suaukit pagaliau. Taip pat jis buvo bendrarežisierius (nežinau, ar toks žodis vartojamas) šiųmečiame filme „Valentinas vienas“.

Palaikau lietuvišką kiną. Todėl stengiuosi pirkti originalius lietuvių kino kūrėjų diskus, o ne atsisiųsti piratinius filmus. Nesakau, jog tų diskų labai daug turiu, tačiau tai bent šis tas.

Kitas režisierius - Emilis Vėlyvis. Žinau, klausiat manęs „ar tu ne per jaunas žiūrėti jo režisuojamus filmus?“. Taip, teisybė, jo įžymiausi filmai „Zero“, „Zero II“ yra suaugusiems. Ir ateinantis kitų metų „Redirected“ su įžymiais pasaulio aktoriais irgi (tikriausiai) bus pilnamečiams. Bet juk nesiruošiu elgtis taip, kaip vaizduojama tuose filmuose. Be to, keiksmažodžių iš aplinkos (mokyklos, turiu omeny) prisiklausai dar ne tiek.

Lietuvoje gera. Ir tiek. Dar kartelį - didžiuojuosi gimęs, augęs Lietuvoje. Ir nors sakoma „niekada nesakyk „niekada“, aš nesiruošiu palikti Lietuvos ir dirbti užsienyje. Jei nepavyks gauti gero darbo, imsiu grėblį ir grėbsiu. Bet tik nepaliksiu Lietuvos...

Žmonės, daugiau šypsenos kasdien. Mylėkim ir saugokim mūsų Tėvynę - Lietuvą.

E. Sipavičiaus ir „Quorum“ dainoje „Pagaminta Lietuvoje“ sakoma:

„Atsisėsk ant akmens, pagalvok, kas esi

Ir neliesk dar kol kas lagamino.

Gali keikt ir plūst Lietuvėlę visi,

Bet tai šalis, kur tave pagamino“.

A. Tumėnas rašo tinklaraštį „Andriaus niekučiai“.

Šis tekstas – socialinės kampanijos Lietuvoje gyventi gera“ dalis. Kampanijos tikslas - kartu pasidžiaugti gerais dalykais šalyje, kurioje gimėme ir užaugome. Laukiame jūsų istorijų ir vaizdų apie įvykius, reiškinius, pokyčius, vietas ir žmones adresu bendraukime@lrytas.lt, jas galite įkelti ir čia.

Įdomiausių istorijų autorių kiekvieną savaitę laukia „Bendraukime“ prizai. O kampanijos pabaigoje lrytas.lt kartu su projekto draugu „Švyturiu“ išrinks Didžiojo prizo laimėtoją, kuriam atiteks poilsis 4 asmenims prie jūros. Prizą įsteigė kampanijos draugas „Švyturys“.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.