30 priežasčių, kodėl Lietuva yra nuostabi šalis

1. Nes Lietuvoje esi laukiamas ir reikalingas, nors gimei JAV ir skrisdamas gyventi į Lietuvą dar neturi kišenėje darbo kontrakto. Tai patyrė Arūnas Jonas Karalis.

Daugiau nuotraukų (1)

Gabrielė Pečkaitytė

2013-06-06 21:08, atnaujinta 2018-03-05 19:43

Džiaugiamės, kad kampanijos dalyvių straipsniai sukėlė pastebimą pozityvių naujienų pasiilgusių skaitytojų susidomėjimą. Tuo pat metu po publikacijomis virė skaitytojų diskusijos: ar tikrai galime girti teigiamus dalykus, ignoruodami tai, kas Lietuvoje smerktina ar atgrasu?

Tačiau kampanijos dalyvių mintys kalba pačios už save. Jūsų dėmesiui - 30 lrytas.lt skaitytojų įvardintų priežasčių, kodėl Lietuvoje gyventi gera.

1. Nes Lietuvoje esi laukiamas ir reikalingas, nors gimei JAV ir skrisdamas gyventi į Lietuvą dar neturi kišenėje darbo kontrakto. Tai patyrė Arūnas Jonas Karalis.

2. Nes čia sutinki neįtikėtinai juokingų žmonių, kurių nepamirši visą gyvenimą. Tuo įsitikino vokietė Elisa Bohne, Vilniuje prie stoties sulaukusi prašymo leisti palaižyti jos ledų.

3. Nes Lietuvoje tiek daug dviratininkų, laviruojančių ir zujančių miesto gatvėmis, ir visiškai nesigailinčių, kad nevairuoja prabangaus bolido. Na ir kas, kad ne visi jie skaitė kelių eismo taisykles. Juk dar nei vienas mūsų nesame visko padarę idealiai, ar ne? Tuo įsitikinusi Laura Kazlauskaitė.

4. Nes mūsų šalyje vis daugėja jaunų, visuomeniškų ir plačiai mąstančių žmonių, kuriems nuoširdžiai rūpi juos supanti aplinka. Tuo įsitikino Marius Skuodis, atsukęs Londono bankams nugarą ir grįžęs dirbti į Lietuvą.

5. Nes paniurusią sovietmečio kartą keičia išmaniaisiais įrenginiais ginkluoti, užsienio kalbas mokantys ambicingi jaunuoliai. Tai pastebi Artūras.

6. Nes į Lietuvą žmonės grįžta tam, kad įgyvendintų tai, kas buvo neįmanoma jų seneliams – dirbti pagal savo specialybę. Taip pasielgė Gintas Reisgys, iš Australijos atvykęs gyventi į savo senelių žemę.

7. Nes darbas Lietuvoje – kaip nesibaigiančios atostogos. Tuo įsitikinęs japonas Hajime Watanabe, palikęs dėl darbo pamišusią savo tėvynę ir padėjęs Lietuvoje sukurti japonišką sodą.

8. Nes Lietuva antrąja tėvyne tampa žmonėms, neturintiems lietuviško kraujo, bet norintiems būti lietuviais. Tai įrodo urugvajietis Nicolas Velo, kurio pasirinkimas – būti lietuviu.

9. Nes Lietuvos žmonės žino, kad valstybė – tai ne valdžia, valstybė – tai tauta. Tuo įsitikinęs Vilius Puronas.

10. Nes Lietuvoje yra žmonių, kuriuos motyvuoja dirbti ne atlygis. Tai savo pavyzdžiui įrodė Ričardas Babič, kuris iš Danijos į Lietuvą grįžo dirbti už tuo metu 10 kartų mažesnį atlyginimą.

11. Nes užaugo jaunų ir talentingų kino kūrėjų karta, kuri savo filmais surenka pilnas kino sales. Tai pabrėžia Andrius Tumėnas.

12. Nes gera matyti mokinius – tvirtus, orius, turinčius tikslą ir žinančius, kaip jį pasiekti čia, Lietuvoje. Tai įrodė Kauno „Varpo“ gimnazijos mokiniai, surengę Nacionalinę orumo pamoką.

13. Nes Lietuvoje yra „senamadiškų paauglių“, kurie gali valandų valandas kalbėti apie meilę savo šaliai. Tokia yra moksleivė Mileta.

14. Nes Lietuva tebėra šalis, kurioje dar galima atrasti dviratį. Tuo įsitikino iš Australijos atgal į Lietuvą gyventi sugrįžusi Eva Tombak.

15. Nes Vilniuje yra daugiau žaliųjų plotų nei daugumoje pasaulio sostinių, ir jos gyventojai kvėpuoja gaiviu ir sveiku oru. Tuo įsitikino Niujorke gimęs Dovilas Bukauskas.

16. Nes net kai matai trūkumus, dar ryškiau šviečia pliusai. Tai suvokė Andrius Užkalnis, dvejus metus gyvenantis Lietuvoje.

17. Nes mokame užjausti ir padėti. Tuo įsitikino italas Roberto Santilli, kuriam ištverti siaubo akimirkas, kai gimtąjį Akvilos miestą purtė žemės drebėjimas, padėjo lietuviai.

18. Nes nėra gražesnių vaizdų nei iš kraštų, kuriuose augai. Apie tai kalbėjo Adelė Samuolienė.

19. Nes turime Dainų šventę, kuri be patriotinio patoso kaskart užgniaužia kvapą ir priverčia didžiuotis savo šalimi. Tuo tiki Diana R.

20. Nes sveika lietuviška konkurencija – kaip druska lietuvių gyvenimo košei. Taip mano Artūras.

21. Nes Lietuvos paplūdimiai turi smėlį, kokio pavydi Viduržemio jūros regiono kraštai. Tai pabrėžia Jurgita.

22. Nes turime keturis metų laikus, o pavasario laukimas išsklaido ir didžiausio žiemos šalčio grimasas. Tuo džiaugiasi Modestas.

23. Nes Lietuvoje gali sutikti šviesių ir energingų senjorų, kurie išsklaido stereotipus apie nuolat dėl visko suirzusius pensininkus. Tokią istoriją pasakojo Aurimas.

25. Nes net išlepintam niujorkiečio skoniui įtinka mūsų šalies turgūs, savo prekių gausa ir patraukliomis kainomis aplenkiantys Niujorko. Tai pastebėjo Dovilas Bukauskas.

26. Nes turime tokių sporto arenų, kokių gali pavydėti ne vienas Europos miestas. Tuo tikras Vilius Džiugas.

27. Nes čia net nedėdamas pėdsako, neįspausdamas žymės, palieki antspaudus – savo šypsenos ir ašarų, savo meilės, ilgesio, vilties sekretus – vardija Aistė Matuzaitė.

28. Nes yra daugybė žmonių, kurie išties pagalbos ranką – ar trūks pinigų kelionei autobusu, reikės traukti automobilį iš griovio ar gelbėti iš vandens. Tai patyrė Sigita.

29. Nes turime žmonių, kuriems tėvynės ilgesys svarbesnis už bet kokius pinigus. Tokia yra Vaida Aleknavičiūtė, iš Norvegijos grįžusi į Lietuvą.

30. Nes turime turtingą maisto kultūrą, o ypač lietuvio širdžiai ypatingi – cepelinai ir alus. Tuo įsitikinusi Julija.

Dėkojame visiems, kurie dalijosi savo įkvepiančiomis istorijomis ir įžvalgomis apie Lietuvą. Ypač išskirti norėtume Danijoje studijuojančią Eleną Stasiūnaitę, kuri savo rašinyje atskleidė, kodėl lietuviai nemėgsta girti savo šalies.

„Gal meilė iš tikro siurreali, kaip tie ištirpę laikrodžiai Dali paveiksle? Kur ta tikroji idilė – juk laikraščiai rašo kitaip: apvogė, išprievartavo, pridusino, nusmaugė... Žodžiu, kažkoks piktųjų dvasių dvaras. Tai gal mes gyvename kažkokioje prakeiktoje žemėje ir dėl to Lietuvoje tiesiog negali būti gera? Matyt, esam išlepinti aplinkybių ir žiūrime per daug gyvenimo būdo žurnalų. Parymome prie televizoriaus langelio, o po to rymome prie namų lango laukdami, kol ir pas mus laimė ateis ir kol Lietuvoje gyvenimas pagerės“, - klausė Elena.

„Žinau tik vieną dalyką: Lietuviai – gudrūs žmonės. Jie skųsis, net jei Lietuvoje gyventi visai ir neblogai. Juk tik prasitarsite, kad pas mus gera – sulėks visi bedaliai, žmonės–šešėliai ir visokio kitokio plauko perėjūnai iš svetimų šalių. Gal ir sumanu. O juk iš tiesų gera Lietuvoje. Bet niekam nesakykit. Čia paslaptis – tik tarp mūsų“, - kvietė E. Stasiūnaitė.

Danijoje studijuojanti mergina turės dar vieną progą įvertinti savo tėvynės grožį – kampanijos draugas „Švyturys“ dovanoja  dviejų naktų poilsį keturiems asmenims viename iš Palangos viešbučių.

Smagių jums visiems vasaros įspūdžių!

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.