Laiškas veganei: vos kojas velka ir dūsauja, kam kiti mėsą valgo

Veganai turi turėti storą piniginę, nes vartoti pilnavertį maistą be mėsos yra brangus reikalas. Tai viena. Antra, žmogus medžiojo, žvejojo, rinko vaisius ir uogas, kad išsiskirtų iš likusios gyvūnijos dalies.

„Bendraukime“ autorius įsitikinęs, kad pasaulyje yra rimtesnių problemų, nei gyvūninės kilmės maisto vartojimas.<br>123rf asociatyvi nuotr.
„Bendraukime“ autorius įsitikinęs, kad pasaulyje yra rimtesnių problemų, nei gyvūninės kilmės maisto vartojimas.<br>123rf asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Rimantas

Jun 25, 2014, 1:18 PM, atnaujinta Feb 12, 2018, 1:02 PM

O jūs uždrauskite vilkams vaikyti kiškius! Nenoriu plėtoti filosofinių pažiūrų šiuo klausimu, bet reikėtų.

O tai, kuo jūs mintate, taip pat yra nedora. O ką, augalai – ne biologijos mokslo objektas? Jiems neskauda, kai kombainas pjauna ir mala į miltus?

Riešuto vaisiai skirti voveraitėms, o ne jums! O jūs kasdien konkuruojate su jomis ir atimate iš jų kąsnį, nė kiek nesigėdydama.

Vartojate žoleles. Bet gi nuskynėte jas – augalas tuoj pat ėmė džiūti ir nykti. Sakysite, jie neturi pojūčių. Bet ar tikrai?

Straipsnyje minite vištas, veršelius. O pagalvokite apie kiaules, jaučius! Jūs, aišku, norėtumėte uždrausti koridą Ispanijoje kaip Aleksandras Nevzorovas gailisi sportinių žirgų Peterburge!

Vartokite, ką vartojate kasdien, čia jūsų reikalas. Bet nemoralizuokite, ką turiu valgyti aš.

Pakankamai iš arti esu prisižiūrėjęs į veganus ir turiu teisę pasakyti savo nuomonę. Miskite nors ir oru, jeigu jums to pakanka. Eina vos kojas pavilkdami ir dūsauja, kam kiti mėsą valgo!

Beje, tos mėsos daug ir nereikia. Gerai yra ir pasninkas. Bet nereikia prisiskaičius visokių raštų įsikalti idėją fiks – negi nėra rimtesnių dalykų?

Gaila, kad mes bejėgiai prieš ligas, stichines nelaimes, karus ir kitas negandas, o jūsų skelbiamas mitybos būdas keičia pasaulį nunykimo linkme. Kam to reikia?

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.