Žaliavalgis supykusiam ant veganų: mėsos valgymas yra genocidas

Straipsnio autorius  suirzęs ir piktai kalba apie žaliavalgius. Bet taip pat kaip tau nepatinka, kad kažkas gina mėsos nevalgymo idėją, manai, kad kitam patiks, kad kažkas gina žalio maisto nevalgymo idėją? Kiekvienas turi teisę rinktis ir reikšti savo nuomonę bei būti laisvas tiek, kol nevaržo kito žmogaus laisvės.

Esi veganas - esi vienas sveikas tarp sergančiųjų. Taip mano „Bendraukime“ autorius.<br>123rf asociatyvi nuotr.
Esi veganas - esi vienas sveikas tarp sergančiųjų. Taip mano „Bendraukime“ autorius.<br>123rf asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Tomas

Jun 27, 2014, 10:09 PM, atnaujinta Feb 12, 2018, 10:32 AM

Mano nuomone, mėsos valgymas yra įteisintas žmonijos genocidas, sukeliantis tiek ligų, kad farmacijos pramonė tik ir suinteresuota, kad būtų kuo daugiau mėsos valgytojų. Žmonės nėra bejėgiai prieš ligas, stichines nelaimes, karus ar kitas negandas, nes tik jų kolektyvinė mintis sprendžia ir renkasi.

Šiuo metu žmogaus kolektyvinė mintis – kaip ir pastaruosius kelis tūkstančius metų – eina civilizacijos mirties keliu. Todėl yra būtina leisti vaikui rinktis, ką jam valgyti, nuo pat mažens, nes dažniausiai jis intuityviai pasirinks obuolį ar kitą vaisių. Tėvų pasaulėžiūra, , kuri ateina per taip vadinamus gydytojus, visuomenės sveikatos specialistus, kurie  įrodinėja mėsos valgymo naudą, persiduoda vaikams. Jie ateityje perduos estafetę savo vaikams. Ir taip žmogus kaip pelė bėgdama ratu niekur nenubėgs, o vis kapstysis tame pačiame reikale.

Žmogus, norintis išsivaduoti iš jį kamuojančių ligų ir negandų, norintis būti pilnavertis ir pažadinti savyje tikrąsias žmogiškąsias vertybes, turi misti tik žaliu, termiškai neapdorotu maistu. Tai yra raktas. Ir labai paprastas raktas. Nereikalingi jokie dietologai, gydytojai ar kiti specialistai. Jų darbas perniek, nes jie neišmano, ką daro, o daro tai, ką išmoko iš vadovėlių, bet nepatikrino savo pačių patirtimi.

Šiuo metu pasaulyje yra daugiau mėsos valgytojų nei tu, kurie jos atsisako, todėl pirmųjų balsas lyg ir garsiau girdimas. Tačiau jei tu esi vienas – visiškai nereiškia, kad esi tas sergantis. Ko gero, atvirkščiai. Esi vienas sveikas tarp sergančių. Bet kadangi jų – dauguma, tai ir rėkia, kad mes sveiki, o tu ne.

Savo asmenine patirtimi galiu padrąsinti jaunas mamas nesibaiminti skleidžiama dezinformacija apie žalumynų valgymą ir leisti vaikui rinktis tai, ko jis nori. Kad mėsoje yra vitaminų, kurie yra labai reikalingi žmogui ir kurių daugiau niekur kitur nėra, – tik mitas. Kaip ir teiginys, kad jei nori taikos – ruoškis karui. Ar įsivaizduojate, kaip absurdiškai tai skamba?

Jei nori būti sotus – tai nevalgyk. Tas pats keistas variantas. O dabar, visų tautų žaliavalgiai, vienykitės, ir težydi pasaulyje taika!

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.