Išsilavinusi moteris be žalingų įpročių: manęs nepriima į darbą

Norėjau pasiūlyti straipsnį, manau, būtų įdomu ir naudinga visiems. Moterų diskriminacija pastūmėjo jums parašyti. Šiandien iš potencialaus darbdavio gavau atsakymą, jog moterų nepriima į darbą.

Moteriai su aukštuoju išsilavinimu, be žalingų įpročių, su rekomendacijomis, be įvykių net po Lietuvą vežioti prekių niekas nepriima.<br>123rf nuotr.
Moteriai su aukštuoju išsilavinimu, be žalingų įpročių, su rekomendacijomis, be įvykių net po Lietuvą vežioti prekių niekas nepriima.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Raimonda M.

Jul 4, 2014, 1:08 PM, atnaujinta Feb 12, 2018, 5:57 AM

Internete mirgėte mirga skelbimai, kurie siūlo vairuotojo darbą. Visi prisiskaitė šių skelbimų, straipsnių, jog vairuotojo darbas labai paklausus ir reikalingas, todėl laikosi teises. Tačiau net nenutuokia, su kokiais sunkumais susidurs.

Aš esu moteris, kartu su vyru dirbome Europoje. Teko sužinoti mažų miestų ypatumus, išmokti važiuoti ekonomiškai, be poilsio. Per metus laiko daug visokių sunkumų, kurių net nenutuoki, pradedamas dirbti.

Po metu darbo Europoje sugalvojau ieškoti darbo viena. Pasirodo, darbdaviai mažesnėse kompanijose (neskaitant gigančių) yra visiškai neišsilavinę, nežinantys, ko jie nori: gero vairuotojo ar žmogaus, kuris galės apgaudinėti.

Pasirodo, moteriai su aukštuoju išsilavinimu, be žalingų įpročių, su rekomendacijomis, be įvykių net po Lietuvą vežioti prekių niekas nepriima.

Pasirodo, Lietuvoje prekių vežioti moterys negali. Atsakymas kategoriškas: „Moterų mes nepriimame“. Lietuvoje gerbiami darbdaviai yra visiškai atitolę nuo visos Europos, kurioje kas antras vilkiko vairuotojas – moteris.

Darau išvadą, kad gerų vairuotojų nereikia, reikia tik nesuprantančių, neišsilavinusių ir su alkoholio kvapu.

Į Raimondos M. laišką atsakė personalo nuomos įmonės, kurioje skaitytoja ieškojo darbo, direktorė Greta:

Darbo pobūdis yra net tik vairuoti automobilį bet ir iškrauti bei pakrauti prekes (alus, gaivieji gėrimai). 

Moters gyvenimo aprašymas, buvo perduotas darbdaviams, ji neatitiko darbdavių keliamų reikalavimų (nepraėjo atrankos). Jei buvo pasiūlytas kitas darbas, kurio ji atsisakė, dėl darbo pobūdžio. 

Pokalbio metu moteris taip pat nurodė pageidavimą dirbti kartu su vyrų. Dirbti poromis darbo pasiūlymų išvis neturime. Mes esame atrankos įmonė galutinį sprendimą priema tiesioginiai darbdaviai.

Situaciją paprašėme pakomentuoti įmonės „Transekspedicija“ personalo vadybininkės Julitos Noreikienės:

Viena kita moteris bando pas mus darbintis. Į mus kreipėsi moterys, kurios norėjo važinėti į reisus poroje su savo vyrais. Turėjome vieną labai gerą vairuotoją moterį, bet dabar dėl sveikatos problemų ji perėjo dirbti muitinės tarpininke mūsų įmonėje.

Vairuotojo darbas yra sunkus, bet moterys gali jį dirbti. Moterys stiprios. Nediskriminuojame moterų. Mums reikia vairuotojų. Jei skaitytoja turi reikiamą kvalifikaciją, patirtį ir nebijo važiuoti viena, tegu kreipiasi. Kodėl gi ne?

Ir pati esu vairavusi sunkvežimį. Koks jausmas? Saugu. Manau sugebėčiau dirbti tokį darbą, bet tam turi būti pašaukimas kaip mokytojui - mokyti, gydytojui - gydyti, taip ir vairuotojui - vairuoti.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.