Seniai sakėme, kad prie Neries įvyks kraupi nelaimė. Ir ji įvyko

Kreipiuosi, į lrytas.lt, norėdama iškelti vieną opią Vilniaus problemą. Manau, jog tai aktualu kiekvienam iš mūsų. Jau seniai žinome, kad mieste pilna medžių sausuolių, tačiau miesto savivaldybė į šią problemą žiūri pro pirštus.

Daugiau nuotraukų (1)

Justina Mėlinauskaitė

Aug 5, 2014, 3:46 PM, atnaujinta Feb 11, 2018, 1:03 PM

Mes irgi tylėjome, kol pirmadienį Vilniaus mieste, Žvėryno mikrorajone neįvyko kraupi nelaimė. Paupyje poilsiavusi moteris buvo prispausta nudžiuvusio medžio – ji kritinės būklės buvo nugabenta greitosios pagalbos automobiliu į reanimaciją.

Jau prieš porą metų savivaldybės prašėme pašalinti šį medį, kaip keliantį grėsmę aplinkiniams ir jų saugumui, nes kiekvieną dieną paupiu vaikšto darželinukų grupės, jaunesni bei vyresni žmonės ateina pasigrožėti upės vingiu, ar atsigaivinti šalimais esančiame šaltinėlyje.

Netoliese, prie pėsčiųjų tilto, prie pėsčiųjų tako stovi dar ir sudžiuvęs didžiulis ąžuolas. Jis nėra aptvertas nei apsauginėmis tvorelėmis, nei imtasi kitų saugumui užtikrinti būtinų priemonių. Kas dieną einame pro šį medį ir bijome, jog užgrius ant galvos. Tokių medžių čia yra ir daugiau.

Kyla klausimas: kodėl miesto centre yra kertami žmonių sveikatai grėsmės nekeliantys medžiai, o pavojingais valdžioje esantys žmonės negali pasirūpinti?

Įkeliu porą nuotraukų, iš pirmadienio kraupaus įvykio vietos. Būtų gerai, kad bent kas nors sukrustų ir pasirūpintų žmonių saugumu.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.