Žmonėms baugu gyventi šalia Mažeikių sadisto

Trukdo balandžiai? Vienas senstelėjęs mažeikiškis rado būdą, kaip sutramdyti „nenaudėlius“. Deja, toks būdas ne tik neteisėtas, bet dar ir baudžiamąja byla smarkiai pakvipo už itin žiaurų elgesį su gyvūnais. Nors apie tai portalas lrytas.lt jau rašė,  noriu apie įvykį pakalbėti plačiau.

Ketvirtame aukšte ant kablio pakabintas balandis gąsdino vaikus.<br>Mažeikių gyvūnų globos draugijos nuotr.
Ketvirtame aukšte ant kablio pakabintas balandis gąsdino vaikus.<br>Mažeikių gyvūnų globos draugijos nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Jurgita

2014-08-05 16:50, atnaujinta 2018-02-11 13:00

Incidentas įvyko ketvirtadienio, liepos 31 d., vakarą, Mažeikiuose, Naftininkų g. 24 daugiabučio namo ketvirtajame aukšte. Gal toks įvykis ir nebūtų pritraukęs daug dėmesio, jei jo nebūtų matę kieme žaidžiantys vaikai. Gal toks incidentas net nebūtų iškilęs į viešumą, jei ne Mažeikių gyvūnų globos draugija, kuriai, praėjus kelioms dienoms po kraupaus atsitikimo, paskambino gretimo namo gyventoja ir apie jį papasakojo.

Minėto namo ketvirtajame aukšte gyvena pilietis, ant kurio pečių gula jau 60-ies metų gyvenimo patirtis. Bet panašu, kad šio žmogelio silpni nervai vis tik laimėjo prieš brandą ir išmintį.

Gretimo namo žmonės pasakojo, kad žmogus savo balkoną nuo balandžių gynė tinklais. Beje, tinklai tikrai kabo ant balkono turėklų ir itin gerai matomi nuotraukose. Tik dabar ne jie krenta į akis, nes pačiame balkono viduryje kabo stambaus balandžio lavonas.  Žmonės kalba, kad balandžius šis žmogelis gaudė specialiai.

Kaip šio namo gyventojo rankose atsidūrė ketvertas balandžių, dabar jau nesužinosime (nebent policija sužinos, o gal jau sužinojo). Žinome, kad tam žmogeliui „tie balandžiai jau įsiėdė iki gyvo kaulo“. Taip pat nežinome, kas privertė šį žmogų imtis tokios kraupios egzekucijos. Ne bet kokios egzekucijos, o viešos, stebint krūvai vaikų – nuo mažų, iki didelių.

Viena mergaitė savo įspūdžius  pasakojo taip: „Dėdė trims balandėliams nupjovė peiliu galvas ir išmetė per balkoną katėms“.

Taip, kai kurie žmonės patvirtino, kad katės tampė po kiemą taip lengvai į nagus patekusį grobį. O patį didžiausią balandį žmogelis taip pat žiauriai sudorojęs pakabino tiesiog balkone. Neaišku, ar jam pačiam smagu žiūrėti į balandžio gaišeną, ar jam tiesiog magėjo pasididžiuoti savo „protu“ ir „drąsa“, ar jam šiaip protas aptemo.

Ir taip balandžio gaišena kabėjo keturias dienas. Gąsdino vaikus, o praeiviams labai jau didelio pasipiktinimo nekėlė. O gal tiesiog jie nepastebėjo ketvirtame aukšte kabančio kažkokio neaiškaus daikto. Niekam nešovė paskambinti ir iškviesti specialiąsias tarnybas savo kaimynui, kol viena gyventoja iš gretimo namo paskambino į Mažeikių gyvūnų globos draugiją ir papasakojo apie „nesveiką vieno žmogelio elgesį“. Tik labai primygtinai prašė neskelbti, kas ji, mat bijo jo keršto. Sako, jei jau su balandžiu taip galėjo taip pasielgti, tai ir žmogui gali padaryti tą patį.

Žinoma, draugija nedvejodama iškvietė policiją, kad būtų užfiksuotas žiauraus elgesio su gyvūnais atvejis ir būtų nubaustas asmuo, atsakingas už žiaurią viešą balandžių egzekuciją, kurią su siaubu prisimena kieme tuo metu buvę vaikai.

Tiesą sakant, policijos pareigūnus taip pat ne ką mažiau nustebino toks žmogaus poelgis ir noras viešai demonstruoti savo sadistinius polinkius. Baisiausia tai, kad vieniems vaikams toks žmogaus poelgis kelia baimę ir siaubą, bet tikrai yra tokių vaikų, kuriems tokie žiaurumai palieka „didelį įspūdį“ ir tampa sektinu pavyzdžiu!

Ačiū moteriai, kuri informavo Mažeikių gyvūnų globos draugiją apie šį incidentą. Gaila, kad nė vienas matęs gyventojas ar kaimynas taip ir neišdrįso įskųsti kaltininko policijai. Tai padarė draugija. Vis tik džiugu, kad toks atvejis nepraslydo, buvo paviešintas ir šis žiaurus gyventojas bus atitinkamai nubaustas. Už tokį žiaurų elgesį pradėtas tyrimas ir gresia net įkalinimas.

Negalima tokiais atvejais tylėti! Būtina viešinti ir skųsti tokius sadistinių polinkių turinčius žmones, kad veiktų Lietuvos Respublikos įstatymai, ginantys nors ir menkas, bet vis tik gyvūnų teises. Balandžiai taip pat turi teisę gyventi! Kad ir kaip kai kuriems žmonėms to nesinorėtų!

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.