Surask save senoje nuotraukoje - atgaivink Baltijos kelią

Tai nutiko prieš 25 metus.  Atsibudai džiugiai nusiteikęs. Taip ilgai laukei šios dienos. Šeima sėda šventinių pusryčių – tai kas, kad ant stalo jokių ypatingų vaišių. Viskas šiandien kitaip, nuostabu. Ir neramu, nes taip trapu.

Iš viso kelyje stovėjo apie 2–2,5 mln. žmonių, iš jų apie 1 mln. – iš Lietuvos.<br>V.Daraškevičiaus nuotr.
Iš viso kelyje stovėjo apie 2–2,5 mln. žmonių, iš jų apie 1 mln. – iš Lietuvos.<br>V.Daraškevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 8, 2014, 3:35 PM, atnaujinta Feb 11, 2018, 11:22 AM

Motina ištraukia iš komodos stalčiaus dugno trispalvę, sėdate į savo moskvičių ir, atsidarę orlaides, pasileidžiate į jaudinantį nuotykį. 

Tūkstančiai. Šimtai tūkstančių tokių kaip tu. Žmonės nusimetė baimės pančius ir susikibo rankomis į gyvą grandinę – Baltijos kelią.  Bunda jau Baltija. Ar aš nesapnuoju? Koks vis dėlto džiaugsmas gyventi!

Baltijos kelias – tas maždaug 600 kilometrų ilgio žmonių sukurtas stebuklas – 1989 metų rugpjūčio 23 dieną sujungė tris Baltijos šalių sostines – Vilnių, Rygą ir Taliną. Taip buvo paminėtos 50-osios Molotovo-Ribentropo pakto, panaikinusio Baltijos šalių nepriklausomybę, metinės ir simboliškai išreikštas laisvės troškimas.

Iš viso kelyje stovėjo apie 2–2,5 mln. žmonių, iš jų apie 1 mln. – iš Lietuvos. Ar ten buvai ir tu? Su visais drauge vyleisi, džiaugeisi, liūdėjai? 

Baltijos kelio 25-ųjų metinių proga portalas lrytas.lt ir „Bendraukime“ skelbia akciją „Baltijos keliui – 25! Rask save senoje nuotraukoje ir atgaivink  istoriją“.

Neleisk pamiršti Lietuvai svarbios sukakties: surask save istorinėse Baltijos kelio nuotraukose, papasakok, kaip gyveni šiandien.

Laiškų su jūsų istorijomis ir dabartinio gyvenimo nuotraukomis lauksime elektroninio pašto adresu bendraukime@lrytas.lt arba įkeliant čia.

O gal šeimos albume yra dar nematytų Baltijos kelio nuotraukų? Siųsk jas, papasakok apie jose įamžintus žmones, atgaivink mūsų istoriją!

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.