45 metus Užupyje glaudęsi jaunieji turistai bus iškraustyti

Užupyje jau beveik penkiasdešimtmetį veikiantis Vilniaus jaunųjų turistų centras šiemet švenčia 45-ąjį gimtadienį. Moksleivius  ypatinga vieta traukia ne tik dėl kiekvieną vasarą organizuojamų stovyklų, turistinių žygių, ekskursijų po nacionalinius parkus, kraštotyros populiarinimo, bendraminčių, užsidegusių veikla vadovų, bet ir gražaus paupio. Upės šlaite kasmet vyksta susibūrimai, konkursai, šventės, kiekvienąkart sulaukiantys didelio susidomėjimo.

Daugiau nuotraukų (1)

Vilniaus Jaunųjų turistų centras

Oct 7, 2014, 11:18 AM, atnaujinta Jan 28, 2018, 7:36 AM

Vienas populiariausių ir daugiausia moksleivių iš įvairių mokyklų sulaukiantis renginys – Orientavimosi varžybos miesto gatvėmis. Jau daugiau kaip dešimtmetį vykstančios rungtynės šiais metais bėgti siauromis senamiesčio gatvelėmis sukvietė 68 moksleivių komandas – iš viso per 350 vaikų. Varžybose pasirodė ir tėvų komanda.

Kiekvienais metais turistų centre organizuojama ir turizmo renginių savaitė, žygiai, turizmo technikos varžybos, figūrinio važiavimo dviračių varžybos ir t.t. Jau baigę mokyklą jaunieji turistai sentimentaliai prisimena senus gerus stovyklų, žygių ir naktinių pasisėdėjimų prie laužo su dainomis laikus.

„Visą laiką juokdavausi iš tėvų, kad jie gitaras tempiasi į visokias išvykas. Bet kai pats pirmą kartą buvau Jaunųjų turistų centro stovykloje, viskas apsivertė aukštyn kojomis. Dabar jau seniai baigiau mokyklą, o kartu ir būrelį, bet tuomet, atsimenu, gyvenau nuo stovyklos iki stovyklos, nuo žygio iki žygio“, – pasakoja vienas būrelį lankęs vaikas.

Vieną pliusų vaikai įvardija tai, jog galima susipažinti su daugybe bendraminčių ir plėsti savo draugų ratą. „Nedaug tokių būrelių, kurie sujungia ne tik ir taip pažįstamus tavo mokyklos žmones, bet ir suteikia galimybę įvairių renginių metu susipažinti ir su kitais vaikais“, – džiaugiasi jaunoji turistė.

Paupyje išaugę ir visą Lietuvą apkeliavę vaikai jau dalyvauja ir tarptautinėse stovyklose – praėjusią vasarą lankėsi Kaliningrade, dar anksčiau Latvijoje, Lenkijoje.

Tačiau šiais metais jaunieji turistai turės glaustis kur nors kitur – miesto savivaldybė po 45-erių metų juos iškrausto. „Reikia tikėtis, kad tai vaikų noro keliauti ir pažinti nesustabdys, o tik dar labiau juos įkvėps nuo miesto bėgti arčiau gamtos“, – guodžiasi vadovai.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.