Merginos nori turtingų vyrų. O ką jos pačios jiems gali duoti?

Prieš keletą dienų teko skaityti porą straipsnių, kuriuose mergina ir vaikinas „apsišaudė“ nuomonėmis apie tai, kokie turi būti vaikinai ir merginos. Užvirė tikrai labai stipri diskusija. Taigi norėtųsi apžvelgti kai kuriuos niuansus, kurie nulemia draugystės eigą ar šansus ją pradėti.

Autoriaus įsitikinimu, šalia įtakingo ir turtingo vyro turi būti solidi, jo verta moteris. Jeigu mergina tokia nėra - marš prie puodų.<br>„123rf.com“ asociatyvioji nuotr.
Autoriaus įsitikinimu, šalia įtakingo ir turtingo vyro turi būti solidi, jo verta moteris. Jeigu mergina tokia nėra - marš prie puodų.<br>„123rf.com“ asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Donatas Baužys

Oct 29, 2014, 7:40 PM, atnaujinta Jan 24, 2018, 5:33 AM

Mašina

Kaip bebūtų keista, bet tai yra vienas iš pagrindinių reikalavimų, norint pradėti draugystę. Man tai sukelia keistus jausmus.

Aš pats esu nevairuojantis, mano mergina, su kuria draugauju dvejus metus, irgi nevairuoja, ir tai mums nesukelia jokių nepatogumų.

Skaičiau merginos nuomonę, jei vaikinas neturi mašinos, tai jis praktiškai jau yra žlugęs ir visiškas nevykėlis. Ale kaip reiks kažkur nuvažiuot, aplankyt gimines ar susirgus nuvykt į ligoninę... 

Tikrai? Jei tokia logika, tai daugiau nei pusė išsilavinusių ir gyvenime nemažai pasiekusių vyrų yra nevykėliai. Ir labai keista, kad nemažai tų automobilius turėjusių šaunių vaikinų dienas leidžia kapinėse, kalėjimuose, o geriausiu atveju – invalido vežimėlyje.

Man labai keista, kodėl aš turiu turėt tą mašiną, jei manęs ji visiškai nedomina. Tik tam, kad kažkam pasirodyčiau labai kietas ar patrauklus? Ar tam, kad ji galėtų pasirodyti prieš savo drauges, kokį „saldainiuką“ susirado?

Patikėkite, daugeliui vaikinų mašina nekelia visiškai jokio susidomėjimo. Man ji nekėlė jokio susidomėjimo nei vaikystėje, nei dabar. Net neįsivaizduoju, kokia struktūra jos, nei kaip ją užvest, ką spausti ir panašiai.

Taip, nepaneigsi, kad mašina kai kuriais gyvenimo atvejais reikalinga, bet nemanau, kad tai turėtų būti svarbiausias dalykas santykiuose. Daugeliu atveju tinka visuomeninis transportas, o iš nugėrimų galima pareiti ir pėstute.

Išvaizda

Tai turbūt vienas iš pačių subjektyviausių dalykų šiame pasaulyje. Ir todėl mane stebina kai kurių merginų nuomonė apie ją.

Taip, vyras turi būti švarus, apsiskutęs, pasitempęs ir tvarkingas. Bet toliau jau prasideda savotiškas cirkas. Ir aš tikrai neperdedu. 

Pradedama aiškinti, kad vyras su akiniais ar kitu fiziniu defektu jau yra netinkamas. Ar tikrai? Arba, jei vyras yra truputį stambesnis nei manekenas parduotuvės vitrinoj, jis irgi jau išbrokuotas. O labiausiai tai juokina, kada jos pasirenka tokius veikėjus, kurie prisivalgo visokio brudo ir išpūstais raumenimis vaidina labai kietus.

Labiausiai stebina pats merginų požiūris, kad jei tavo kūnas nėra tobulas, tai tu jau esi nebetinkamas. Tai kokio Dievo kūrinio jūs ieškote? Mes visi gimstame skirtingi ir savotiškai unikalūs. Tikrai keista, kad visos nori tokių vaikinų, kokius mato filmuose. Argi visi tie „saldainiukai“ tokie jau geri? Daugeliu atvejų visi tie „gražuoliukai“ yra beviltiški tinginiai tiek darbe, tiek namuose.

Merginoms užkliūva ne tik akiniai ar apkūnumas, bet ir tokie dalykai, kaip ūgis, plaukų spalva ar balso tembras. Čia jau tikrai labai keista, nes tokių dalykų, išskyrus plaukų spalvą, juk nepakeisi. Galbūt ne veltui jau genetikai po truputį prieina prie to, kad bus galima sukurti vaiką mėgintuvėlyje. Visko gali būti, kad po gero pusšimčio metų mūsų pasaulyje bus pilna tokių „saldainiukų“.

Darbas

Na, čia jau ta sfera, kuri yra susijusi su potencialiu „barakudų“ medžioklės plotu. Pirmiausia aš suvokiu, kad bedarbis žmogus jau sunkiai gali surast sau porą.

Žinoma, merginoms pirmomis pažinties akimirkomis įdomu, kur vaikinas dirba. Bet tada jau prasideda savotiški žaidimai, nes merginos nori, kad jų vaikinai eitų įtakingas pareigas. Pinigai joms yra pats svarbiausias dalykas ieškant antrosios pusės.

Bet kiek tokiam vyrui gali duoti pati mergina?

Pirmiausia, aš manau, kad šalia tokio vyro turėtų būti ir atitinkamo išsilavinimo moteris. Žinoma,  būna ir taip, kada šalia tokių vyrų stovi plastikos chirurgų sukurta „tuštutė“, bet, mano požiūriu, tokio žmogaus pašonėje turi stovėti solidi, vyro padėtį atitinkanti moteris.

Na, o jei jau šalia yra mergina, kuri tiesiog nori turėt tokį vyrą, ji turėtų bent truputį gerbti tą vyrą, o ne tik siekti savo gyvenimą paversti rojumi.  Turėtų būti visiškai kitaip: vietoj šampaniukų, draugių, klubų ir skudurų bei „špakliaus“ pirkimų moteris turėtų užsiimti namų ruošos darbais, gamint valgyti, skalbti ir užsiimti savišvieta.

Bet geriausia yra tada, kai tiek vyras, tiek moteris dirba ir uždirba tiek, kad galėtų patenkint savo būtiniausius poreikius. Ir savo visą buitį kurti kartu, nes tik tada gyvenimas bus tvirtas.

Laisvalaikis

Tai gali suvienyti arba išskirti žmones, sustiprinti arba sugriauti tik pradedančius užsimegzti santykius. Pavyzdžiui, jeigu stipriai nesutampa interesai ir pomėgiai, prasideda barniai.

Mane labai stebina, kada poros užsiima visiškai beprasme veikla – tokia kaip vaikščiojimas po klubus, vakarėlius ar besaikis alkoholio ir rūkalų vartojimas.

Ir man širdis džiaugiasi matant jaunus veidus, kurie lankosi teatruose, klasikos koncertuose, parodose ar sporto varžybose. Malonu, kada jauni tėvai ar poros skaito knygas, kažkuo domisi ir tuo užkrečia savo vaikus.

Ir štai, kada visos šios mano išvardytos dalys sutampa arba ne, gaunasi geri arba negeri santykiai. Tikiuosi, kad visa ši mano rašliava privers kažką apie tai susimąstyti.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.