Skaitytojo nuomonė: dėl ko lietuviai drebės iš pykčio po 10 metų

Rašau jums, nes patyriau stiprų emocinį šoką, pamatęs vieną laidą per televiziją. Ne, ne „Gustavo nuotykiai“ mane suglumino. Nesu tiek jautrus. Tiksliau – juokauju: jokio emocinio šoko nepatyriau ir nemanau, jog patirsiu.

Autorius jautriems televizijos žiūrovams siūlo nustoti piktintis ir tiesiog perjungti kanalą.<br>„123rf.com“ asociatyvioji nuotr.
Autorius jautriems televizijos žiūrovams siūlo nustoti piktintis ir tiesiog perjungti kanalą.<br>„123rf.com“ asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Ežimantas Kuokštėnas

Nov 11, 2014, 6:25 AM, atnaujinta Jan 21, 2018, 8:24 PM

Šiuo savo laišku noriu kreiptis į jautriąją visuomenės dalį. Jautriąją – turiu omenyje tuos, kuriuos šokiruoja „Gustavo nuotykiai“, vazektomijos (vyrų sterilizacija – Red.) operacijos transliavimas ir panašiai.  

Iš kur jūs atsirandate, ką jūs valgote, kad jūsų vis daugėja ir daugėja?

Kartais susimąstau, kas bus po 10 metų? Žmonės drebės iš pykčio, kai per televiziją rodys bulves skutančią moterį? Juk tikrai tokių atsiras, kurie sakys: „Po šio vaizdo mes nemiegame ramiai, nes mūsų vaikai tai pamatė. Juk jie dabar gali formuotis kitaip ir dar, neduok Dieve, taps bulvių skutėjais.“

Juokingi jūs, žmonės, kuriems neužkliūva filmuose galvų pjaustymas, o užkliūva vazektomijos operacijos transliavimas. Perjunkite kanalą, po šimts!!!

Beje, jei jau taip šnekame apie lygybę, apie tai, jog vyrai ir moterys lygūs, kodėl moters nuogybės, kurios liejasi per kraštus visuose televizijos kanaluose, yra toleruojamos, o vyro nuogybė laikoma griežtu tabu?

Ar pamenate Rusijos menininką, kiaušinius prisikalusį prie aikštės grindinio? Juk jis aiškiai protestavo prieš vyrų ir moterų nelygybę. Vyrai praranda savo teises.

Beje, kaip suprantu, kai kuriems jūsų užkliūti turėjo žodis „kiaušinius“. Mintyse susikaupkite ir savęs paklauskite: ar ne taip visi iki vieno Lietuvoje vadina sėklides? Ar tai toks baisus žodis, kuris jūsų vos neišmušė iš pusiausvyros?

Negi tikrai „Gustavo nuotykiuose“ jums užkliuvo graži moteris, į kurią vyrai žiūri kaip į grožio objektą? Bet juk taip buvo, yra ir bus! Moteris yra grožio ir seksualumo simbolis.

Tik nepulkite purkštauti, kad, manydamas, jog moteris yra seksuali, aš manau, jog ji negali būti protinga. Gali! Tik su viena sąlyga: jei ji nustos naudotis savo privalumu (seksualumu), o pradės naudotis galva. Tas pats ir apie vyrus. Jei vyras nori būti protingas, jis turi mąstyti tinkama galva, nes, antru atveju, nueis šunkeliais.

Jei tik ieškosime, prie ko prikibti, faktiškai nerasime šiandien nė vieno dalyko, prie kurio nebūtų galima prikibti. Ne be reikalo jau mūsų proseneliai sakydavo: jei nori prikibti, prikibs prie bet ko.

Nebūkite priekabūs! Jei kas nors jums nepatinka, tiesiog perjunkite kitą kanalą. Taip laimės abi pusės: ir jūs – psichiškai jautrūs žmonės, ir mes – smalsios asmenybės, kurioms viskas įdomu ir nepakartojama.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.