Nerūkantis vyras sugalvojo, kaip iš kavinių išgrūsti rūkorius

Ar teko jums šiltą dieną, o gal pavakarę sėdėti atviroje, ar tik simboliškai atviroje kavinėje ir žiūrėti bei užuosti, kaip tabako dūmų kamuoliai praskrieja nuo gretimo staliuko tiesiai jums ir galbūt jūsų vaikams ar pašnekovui į veidą? Jeigu jūs nerūkantis žmogus, suprantate apie ką kalbu. Jei rūkantis, tada tuoj suprasite.

Įsivaizduokim, atsiranda ir apie tai viešai pasiskelbia kavinė, kurios terasoje galėsi būti garantuotas, kad neteks uostyti tabako dūmų smarvės.<br>123rf asociatyvioji nuotr.
Įsivaizduokim, atsiranda ir apie tai viešai pasiskelbia kavinė, kurios terasoje galėsi būti garantuotas, kad neteks uostyti tabako dūmų smarvės.<br>123rf asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Edis Kalebas

Nov 17, 2014, 12:07 PM, atnaujinta Jan 21, 2018, 7:14 AM

Visiems gerai, taika ir ramybė. Kavinės verslui gerai. Tačiau kavinė turi abu klientus: vienas mėgaujasi, pūsdamas dūmus, kitas nesipriešina per prievartą uostydamas tuos dūmus, mat priešintis neleidžia įstatymas ir tolerancija, „pakentėjimas“ taip sakant.

Prisiminiau ta proga vaiko atsakymą mamai, kuri vaikui siūlė: „Palauk, dabar pakentėk, paskui eisi maudytis.“ Tas sustojo kaip įkastas, sutriko, giliai susimąstė, kiek leido jo amžius ir pareiškė: „Nenoriu kentėti, noriu maudytis“. Mat vaikas nesuprato pasiūlymo logikos, vietoj maudymosi pasinaudoti kentėjimu. Taigi, dėl to kentėjimo, pakentėjimo. Aš irgi, kaip tas vaikas nesuprantu...

Ta proga, beuostant dūmus kyla minčių, nes kai kenti, skaidrėja mąstymas. Tad noriu jomis ir pasidalinti. Elementari logika diktuoja, kad priklausomybė nuo narkotinių medžiagų esančių tabake yra akivaizdi asmens ir visuomenės yda, o tos ydos nebuvimas yra sveikintinas ir siektinas. Tai kodėl norintieji kvėpuoti nenuodingu oru turi pakentėti? Štai ir pasiūlymas.

Įsivaizduokim, atsiranda ir apie tai viešai pasiskelbia kavinė, kurios terasoje galėsi būti garantuotas, kad neteks uostyti tabako dūmų smarvės. Nerūkoma! Taip, nerūkoma. Oho, tai bent...

Visų pirma ta kavinė praras -niolika rūkalių, bet „apturės“ visus nerūkančius.

Tą pirmo precedento atsiradimą galėtų paspartinti dienraščiai, pavyzdžiui tą kavinę metus reklamuodami nemokamai, o tarkim šiai minčiai pritariantis kino teatras, ar sporto klubas paaukotų tos kavinės padavėjams kelis bilietus ar kvietimus. Kavinė taptų geidžiama dirbti ir t.t.

Pratęskime patys, čia tik fantazijos, verslo kombinacijų ir rinkodaros reikalas. Laisvė rinktis. Teisė nedalyvauti nikotininėje kolektyvinėje eutanazijoje. Padėkime atsirasti tos laisvės daigams.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.