Kauniečiai trečiadienį kviečiami dovanoti kraujo naujagimiams

LSMU ligoninės Kauno klinikų kraujo centras organizuoja neatlygintiną kraujo donorystės akciją MRU Viešojo Saugumo fakultete (Maironio g. 27) 213 auditorijoje, kuri įvyks Lapkričio 26d. nuo 10 iki 15 val.

Kauniečiai kviečiami tapti neatlygintinais donorais.<br>D.Umbraso nuotr.
Kauniečiai kviečiami tapti neatlygintinais donorais.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Gintarė Gaidytė

Nov 24, 2014, 1:06 PM, atnaujinta Jan 20, 2018, 6:18 PM

Lietuvoje kasmet gimsta daugiau nei 28 tūkst. naujagimių. Deja, ne visi iš jų auga sveiki ir laimingi. Kai kuriems iš jų yra reikalinga mūsų pagalba.

Kartais net medikai yra bejėgiai padėti, nes trūksta donorų kraujo. Šiais metais donorų kraujo poreikis ženkliai padidėjo ir didėja kiekvieną dieną. Prie Kauno miesto naujagimių gerovės galite prisidėti ir Jūs, neatlygintinai dovanodami kraują. Tereikia paaukoti 30 min. savo laiko ir dalelę gerumo, kad išgelbėtumėte gyvybę.

Š.m. spalio 6 d. startavo projektas „Kaunieti, būk dosnus“, kuriuo siekiama atkreipti miesto valdžios, verslininkų, visuomenės veikėjų ir visų miestiečių dėmesį į kraujo donorų trūkumo problemą.

Padėdamas kitam, donoras padeda ir sau:

• nuolatinis ląstelių atsinaujinimas stimuliuoja žmogaus imuninę sistemą, padeda organizmui išlikti sveikam;

• pašalinamas geležies perteklius kraujyje, kas sumažina širdies ir kraujagyslių sistemos sutrikimų tikimybę;

• reguliariai kraujo duodančio žmogaus organizmas greičiau sureaguoja į kraujo netekimą ir siekia jį kompensuoti – tai ypač aktualu masyvių  kraujavimų, sužeidimų, chirurginių operacijų metu;

• kiekvieno donoro kraujas tiriamas, kad būtų nustatyta, ar jis nėra užsikrėtęs krauju plintančiomis infekcijomis (ŽIV, virusinių hepatitų B ir C bei sifilio), todėl donoras nemokamai gali sužinoti tyrimų rezultatų atsakymus.

Kraujo reikia nuolatos ir skubiai. Kauno klinikų Kraujo centras veikia dar tik trejus metus, todėl labai trūksta nuolatinių donorų.

Labai kviečiu kauniečius prisijungti prie projekto „Kaunieti, būk dosnus“, jūsų gerumas gali išgelbėti gyvybę. Nebūkite abejingi, atvykite Lapkričio 26d. nuo 10 iki 15val. į Mykolo Romerio universitetą Viešojo Saugumo fakultetą, kuris įsikūręs Maironio g. 27, 213-tą auditoriją ir padovanokite savo kraują Kauno naujagimiams.

Kaunieti, būk dosnus! Tavo kraujo lašas gali išgelbėti gyvybę!

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.