Per šventes prisigėrę žmonės man panašūs į avinus

Šventės yra gerai. Gerai tik tada, kada mes jas mokame švęsti kaip priklauso. Deja, lietuviams, kaip ir dar kai kurių šalių gyventojams, nelabai pakanka proto jas švęsti protingai. Žinoma, daugelis pradės rėkti, kad kiekvienas švenčia kaip nori, bet aš tam turiu svarių argumentų. Pamėginsiu apie tai jums papasakoti.

Alkoholio nevartojimas būtų viena iš geriausių dovanų ne tik aplinkiniams, bet ir jums.<br>M.Patašiaus nuotr.
Alkoholio nevartojimas būtų viena iš geriausių dovanų ne tik aplinkiniams, bet ir jums.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Donatas

Dec 31, 2014, 7:14 PM, atnaujinta Jan 17, 2018, 12:16 AM

Esu jaunas ir pakankamai judrus žmogus, todėl namuose nesėdžiu. Patinka vaikštinėti po parką ar kitas ramias vietas. Vaikštinėjant mano akys vis užkliūdavo už praeinančių porų su mažais vaikučiais. Tikrai nuostabus šeimos pavyzdys. Tokias akimirkas vaikai prisimena ir labai vertina.

Bet šį kartą ne apie tai. Norėtųsi pakalbėti apie alkoholį. O viso šio „gėrio“ prisiragavę piliečiai pridaro tokių dalykų, kurie nedaro garbės nei vienam žmogui.

Vieną dieną vaikštinėjau po parką ir pamačiau du iš pažiūros jaunus ir tvarkingai apsirengusius vaikinus, kurie buvo tikrai ne pieno paragavę. Taip, prisiragauti įvairiausių gėrimėlių niekas netrukdo, bet tai kas vyko man tikrai nepatiko.

Pirmiausia, mielieji, jei jau prigeriate, tai būkit malonūs ir sėdėkite namie. Nustebino tų vaikinų arogancija ir įsivaizdavimas, kad jiems viskas galima. Prasidėjo visiškai nieko dėtų, norinčių ramiai pavaikštinėt žmonių užgauliojimas ir rodymas, kokie mes ale „kieti“.

Mūsų miestelyje yra vaikų žaidimų aikštelė, kurią įrengė miesto bendruomenės nariai. Taigi šie, gyvenime, matosi, lepinti jaunuoliai pradėjo vaidinti, kad jie išmano, kaip su tais įrenginiais reikia elgtis. Aplinkinių pastabos jiems buvo nė motais.

Sakysite, kuo tai susiję su šventėm? Juk geriama kasdien ir dideliais kiekiais. Bet pastabos, kad „jūs, debilai, čia vaikštinėjat su savo snarglėtais vaikais, o mes čia, matot, švenčiam“, parodo, jog šių žmonių galvoje gilus nesąmoningumas ir nesupratingumas.

Mane stebina, kad tokiomis dienomis viešose vietose nepatruliuoja policija. Juk būtina kontroliuoti tokių žmonių išpuolius. Kuo kalti žmonės, kuriems viso to nereikia? Nejau mes turime toleruoti tokių žmonių tikrai nenormalų gyvenimo būdą? O ir valstybės bei privačių žmonių turtas nuo tokių asmenų dažnai nukenčia.

Suprantu, kad jei jau išgeri, tampi gyvuliu, bet kam visa tą savo gyvuliškumą rodyti aplinkiniams? Šie pergėrę avinai ne tik gąsdino vaikus, bet ir gadino nuotaiką aplinkui susirinkusiems žmonėms. Man kyla mintis, argi be viso to negalimos šventes? Argi būtinai reikia prisigerti ir lįsti į viešumą?

Aš nepasakosiu visų smulkmenų, nes tai yra tipiškas girtų žmonių elgesys su atitinkamu leksikonu. Mano giliu įsitikinimu, parkas yra vieša erdvė skirta visiems, bet girtiems ar vartojantiems alkoholį ten neturėtų būti vietos. Tai erdvė, skirta pailsėti ir atgaivinti savo sielą.

Visiems norėčiau palinkėti, kad ateinančios šventės ir Ožkos metai būtų geri ir pagaliau pasiryžtumėte savo gyvenime kažką pakeisti. Alkoholio nevartojimas būtų viena iš geriausių dovanų ne tik aplinkiniams, bet ir jums. Gerų jums švenčių.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.