MRU informatikos studentas pašiurpo sužinojęs, kur papuolė

Prieš kelias dienas sėkmingai pabaigiau pirmąją sesiją net lengviau nei tikėjausi! Studijuoju Mykolo Romerio universiteto jungtinėje programoje su P. Korėjos Dongseo universitetu, Socialinių technologijų fakultete, Skaitmeninių technologijų institute, Informatikos ir skaitmeninio turinio specialybėje.

Daugiau nuotraukų (1)

MRU studentas norintis likti anonimu

Jan 25, 2015, 7:47 AM, atnaujinta Jan 15, 2018, 3:30 AM

Skamba solidžiai. P. Korėja, informatika, skaitmeninis turinys, socialinės technologijos. Būtent dėl solidaus skambesio ir pažadų, jog mokysiuosi šiuolaikiškai įrengtose auditorijose su „high end“ (aukščiausios klasės) kompiuteriais, kuruojamas informatikos profesorės, kuri turi net 23 metų dėstymo patirtį, jauno ir veržlaus instituto direktoriaus, pasirinkau šias studijas.

Naivūs tie abiturientai...

Pirmiausia, susidūrėme su „high end“ kompiuterizuota auditorija. Įėjus į auditoriją su daug kompiuterių ir keista dėže viduryje kambario, buvome informuoti, kad čia jau kelerius metus veikia CISCO laboratorija. Džiugu, kad universitetas sugebėjo nusipirkti tokią brangią dėžę, bet nesame kvaili, matėme, kad dėžė visą pusmetį stovėjo išjungta ir užrakinta, o toks dulkių sluoksnis per pusmetį tikrai nesusidaro. Vyresni studentai mus patikino, kad nėra jokios CISCO laboratorijos, bet užtat yra graži dėžė.

Dar keisčiau pasijutome, kai vieną dieną, vienoje iš šiuolaikiškų kompiuterių auditorijų, radome paliktą kompiuterį su administratoriaus teisėmis. Keli grupioko mygtuko paspaudimai klaviatūroje ir paaiškėja, kad visi išgirti „high end“ kompiuteriai apginkluoti vaizdo plokštėmis, kurių jau bent 5 metus nebegamina! Su tokiais kompiuteriais mus ruošiasi mokyti kurti žaidimus naudojant 3Ds MAX programą, kuri reikalauja pačios naujausios grafikos plokštės? Gal jie mus laiko kvailiais?

Pripažinsiu, mokėdamas 6840 LT/ 1981 EUR per metus, tikėjausi bent jau truputį geresnio kompiuterio, nei ką tik išvežiau į kaimą seneliams. Gal jį reikės susigrąžinti, nes sunku, kai namie ir universitete skirtingo lygio kompiuteriai.

Gal tai ir būtų galima pateisinti, gal iki kito semestro, jie atnaujins kompiuterių klases, liko dar dvi savaitės iki kol pradėsime dirbti su 3Ds MAX programa (blogiausiu atveju, kompiuteris dirbs lėtai, bet vis tiek dirbs), bet kito dalyko jie tikrai neatnaujins.

Semestro eigoje paaiškėjo, kad tariama kuruojanti profesorė nėra atsakinga už šią programą! Ji nėra studijų programos vadovė. Programos vadovas yra politikos mokslus baigęs instituto direktorius! Sakysite, kad galbūt žmogus baigęs politikos mokslus yra gabus informatikas. Galbūt, bet norėčiau pacituoti jo CV vieną punktą, kuris privertė mus dėl to gerokai suabejoti.

KOMPIUTERIO ŽINIOS:

ECDL – Europos kompiuterio vartotojo pažymėjimas. 7 moduliai.

Windows NT/2000/XP/Wista, „MS office“ paketas: MS Word, MS Excel, MS PowerPoint, MS Outlook, MS Access, MS FrontPage. Internetas. Linux, Open office ir kt.“

Kiekvieną iš jų pakomentuosiu:

1. Apie ECDL :

„ECDL yra visame pasaulyje pripažįstamas dokumentas. Jis skirtas palengvinti įdarbinimo procedūras ir užtikrinti darbdavį, kad pretendentai į darbo vietą ir jau dirbantys asmenys sugeba dirbti kompiuteriu ir naudotis įprastomis programomis.“

Puiku, programos vadovas moka naudotis kompiuteriu! Ir net įprastomis programomis – tarp jų galima paminėti MS Paint, Notepad, Calculator, Solitaire, Internet explorer!

2. „Windows NT/2000/XP/Wista“. WISTA??? Ar tikrai egzistuoja tokia operacinė sistema? Kažin, o Windows 7 ir Windows 8 jis taip pat moka naudotis?

3. „MS office paketas“ – žinau, kad Informacinių technologijų kompanijos pamačiusios šį punktą, toliau CV nebeskaito ir meta ją į šiukšlių dėžę.

4. „Internetas.“ Tikrai čia ne Monikos Šalčiūtės ar Minedo CV? Deja, tikrinome ne kartą, klaidos nėra. Ką Informatikos programos vadovas turi galvoje sakydamas, kad tarp jo kompiuterio žinių yra ir „internetas“?

5. „Linux, Open office ir kt.“ Linux yra atvirojo kodo operacinė sistema, o Open office yra atvirojo kodo MS office analogas. Kai žmogus atsakingas už informatikos programą Linux operacinę sistemą vardija tarp teksto redaktorių ir skaičiuoklių, iš karto darosi baisu, kur mes papuolėme.

Apie tai, kokių naujų potyrių patyrėme kitame semestre parašysiu jau po antrosios sesijos.

Liko pusantrų metų šiame universitete ir keliausime į P. Korėją!

Jūsų, MRU studentas.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.