Rusija yra girtas „marozas“, kuriam reikia nebeduoti gerti

Vakarai, kantriai laukę ir galiausiai supratę, jog Vladimirui Putinui ir visam jo klanui vis dar yra vis vien iki šiol jiems taikytos sankcijos, nusprendė imtis naujų priemonių. Rusijai atimta balso teisė Europos Tarybos Parlamentinėje Asamblėjoje (ETPA). Bet kadangi rusams ETPA taip ar anaip „ne lygis“, jie Vakarams išdidžiai parodo savo vidurinį pirštą ir visiškai nutraukia savo veiklą joje.

Sankcijos ir izoliacija nuo civilizuoto pasaulio bent kiek protaujančiam žmogui turėtų leisti suprasti, jog cirkas dega.<br>„RIA novosti/Scanpix“ nuotr.
Sankcijos ir izoliacija nuo civilizuoto pasaulio bent kiek protaujančiam žmogui turėtų leisti suprasti, jog cirkas dega.<br>„RIA novosti/Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Justas

Feb 3, 2015, 9:16 PM, atnaujinta Jan 14, 2018, 5:36 AM

Ir visgi ačiū jiems, kadangi tai leis sklandžiau priiminėti tolesnius sprendimus dėl jų remiamų separatistų invazijos stabdymo, ir šiaip – tai geras pavyzdys Vakarams, kaip greitai reikia reaguot į jiems priešiškus sprendimus.

„Bet, ė, gi jei dabar griežtinsim sankcijas Rusijai ir išmetinėsim iš visų tų organizacijų, ją ištiks dar didesnė ekonominė krizė. Dėl to juk kenčia paprasti Rusijos piliečiai!“

Ir tegu kenčia. Jie yra ta jėga, kuri galėtų ir turėtų protestuoti prieš V.Putino valdžią, tačiau to nedaro, nes yra paveikti rusofašistinės propagandos arba tai daryti elementariai bijo. Sankcijos ir izoliacija nuo civilizuoto pasaulio bent kiek protaujančiam žmogui turėtų leisti suprasti, jog cirkas dega.

Jei jie nepajėgūs to suvokt – tada lai cirkas dega su visais jo žiūrovais. Ir nėra ko jų gailėtis ir prisidenginėti kosmopolitiškumu ir ten gyvenančių žmonių teisių gynimu, jeigu būtent tie žmonės ir palaiko Kremliaus politiką, kuri labiausiai ir niekina visas galimas žmogaus teises.

Perdėm liberalus ir jau susidaręs „tikrą“, jokių propagandų nepaveiktą nuomonę“ auksinis Lietuvos jaunimas (čia tas, kur sako, kad Europos Sąjunga blogai, bet vis geriau negu sovietai) iškart rastų konflikto sprendimo būdą, apie kurį „tie durniai Briusely“, matyt, net nesusimasto: „Tiesiog reik pabandyti susitarti ir rasti bendrą kompromisą.“

Tokia politika neveikia, neveiks ir, apskritai, negali būti jokio kompromiso. Už ką mes turime pripažinti Krymo aneksiją ar Donetsko/Luhansko liaudies respublikas ar kaip nors riboti Ukrainos politinio ir ekonominio pasirinkimo teisę?

Rusija yra girtas marozas, kuriam reikia nebeduoti gert ir priverst biškį papasninkaut. Spirt šiknon negalima, nes tada „susiras tave, maugli/šlanga/akuliore/fašiste“, ir p*stels atgal. Galų gale, taip terliotis būtų negarbinga ir pernelyg rusiška, o mes jau esame Vakarų civilizacijos dalis, kuri moka su marozu tvarkytis krūčiau.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.