Rinkimai kaime: apie kaimynę, kuri siekė patekti į tarybą

Nesu iš tų žmonių, kurie nuolat kritikuoja valdžią ir be perstojo skundžiasi, kad viskas blogai. Nemėgstu vieno žmogaus „nuopelnų“ priskirti dideliai grupei žmonių, kuriai priklauso „didvyris“ ar „didvyrė“. Todėl nedrįsčiau šaukti, kad visi politikai vagys, melagiai ar alkoholikai.

Gąsdino mintis, kad žmonės, nekreipdami dėmesio į prieš tai išvardintus aspektus, atiduos savo balsą už šią „politikę“, nes tai bent vienas pažįstamas veidas<br>V.Balkūno asociatyvioji nuotr.
Gąsdino mintis, kad žmonės, nekreipdami dėmesio į prieš tai išvardintus aspektus, atiduos savo balsą už šią „politikę“, nes tai bent vienas pažįstamas veidas<br>V.Balkūno asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Justina

Mar 2, 2015, 4:30 PM, atnaujinta Jan 11, 2018, 8:37 PM

Tačiau šį kartą pažvelgusi į vienos partijos kandidatų sąrašą išties buvau susinervinusi – nuolat kaime besišlaistanti ir girtaujanti moteris buvo viena iš kandidačių į tarybą.

Prieš balsuojant man svarbu žinoti, koks žmogaus išsilavinimas, tačiau tai ne esminis veiksnys. Minima moteriškė baigusi profesinę mokyklą, tačiau dėl to nedrįsčiau jos smerkti. Ne visuomet žmogaus išsilavinimas atspindi tikruosius sugebėjimus.

Dar man rūpi, kokios gyvenimiškos ir darbo patirties turi kandidatas. Juk rinkimai išties primena įdarbinimo procesą, mes norime išrinkti kuo naudingesnius, protingesnius ir daugiau sugebėjimų turinčius žmones.

Kuo ji galėtų būti naudinga? Hm... Apsileidusi, neišsilavinusi, nuolat girtaujanti, normalios darbo patirties neturinti kaimo boba.

Pasibaisėjau. Dar labiau gąsdino mintis, kad žmonės, nekreipdami dėmesio į prieš tai išvardintus aspektus, atiduos savo balsą už šią „politikę“, nes tai bent vienas pažįstamas veidas, o valdžioje savi geriau ne svetimi. Taip pat pajutau pavojų, kad blaivios dienos nematantys kaimynai galės džiaugtis, nes tai jau nebe šiaip išgertuvės, tai išgertuvės su valdžios atstove.

Visa laimė, ji į tarybą nepateko. Džiugu, kad pažintys nenustelbė žmonių moralinių įsitikinimų ir sveiko proto.

Manau, kad tai rodo, jog ir kaimuose žmonės ne apolitiški, o jų daugumą sudaro ne degradavę partinių alkoholikų sugėrovai, bet ganėtinai išsilavinę ir sveiko proto nepraradę piliečiai.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.