Motina ryžosi prabilti apie padėtį mirties pažymėtame darželyje

Viename sostinės darželių mirus senyvo amžiaus moteriai sukrėsti ne tik įstaigos kolektyvas ar įvykį matę vaikai, bet ne ką mažiau šokiruoti vaikų tėvai, mat nėra aišku ką mirusi moteris iš tiesų veikė vaikų darželyje.

Moteris tikisi, kad aiškinantis situaciją bus apklausti ir vaikų tėvai.<br>V. Balkūno nuotr.
Moteris tikisi, kad aiškinantis situaciją bus apklausti ir vaikų tėvai.<br>V. Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 4, 2015, 12:27 PM, atnaujinta Jan 11, 2018, 3:46 PM

Naujienų portalui lrytas.lt paviešinus šią istoriją, situacija minėtoje ugdymo įstaigoje susidomėjo ir Valstybinė darbo inspekcija bei vaiko teisių apsaugos specialistai, o į  “Bendraukime“ redakciją paskambino moteris, prisistačiusi vieno iš šį darželį lankančių vaikų mama.

„Esu labai pasipiktinusi tuo, ką kalba darželio vedėja. Jos žodžiuose – labai daug melo ir netiesos. Apie padėtį darželyje reikėjo kalbėti jau seniai. Savo vaiką ten vedu kasdien ir visą mėnesį kas rytą sutikdavau ir pasisveikindavau ponią, kuriai nutiko nelaimė. Vedėjos pasiteisinimai, kad tai tik pro šalį ėjusi draugė – melas, ši moteris į darbą ateidavo kasdien.

Tą dieną, kai moteris vaikų akivaizdoje mirė, mano vaikas sporto salėje taip pat buvo ir vakare man viską papasakojo.

Žinau, kad darbuotojai buvo įspėti apie situaciją uždrausta kalbėti. Teko ne kartą girdėti, kad įstaigoje leidžiama „uždarbiauti“. Juk tam, kad to nepastebėtume, reikia būti aklam ir kurčiam. Tikiuosi, bus apklausti šį darželį lankančių vaikų tėvai.

Atitinkamos tarnybos turėtų patikrinti buhalteriją darželyje ir ten ras labai įdomių dalykų. Ten darbuotojai turi mistinį etatų skaičių, nelegaliai įdarbintiems žmonėms buvo mokama krūvį rašant įdarbintiems. Vedėja piktnaudžiauja savo padėtimi ir pinigais. Nenurodysiu savo vardo, nes bijau dėl savo vaiko, kuris lanko šį darželį.“

***

Naujienų portalui lrytas.lt ėmus domėtis vaikų darželyje nutikusia nelaime, jo vadovė Arina Petrova kategoriškai neigė, jog vaikų akivaizdoje mirusi moteris ugdymo įstaigoje dirbo nelegaliai. Ji taip pat įspėjo nepublikuoti šios istorijos.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kodėl darbo imigrantai svarbūs Lietuvos ekonomikai?