Kaune įsitikino: nauja eismo taisyklė vairuotojams – nė motais

Noriu parašyti savo pastebėjimus apie žalias lenteles. Dažniausiai skaitome tik nusiskundimus iš vairuotojų pusės. Tačiau liekame neišgirsti mes, pėstieji.

Piko metu dėl lentelių – visiškas chaosas. Tik ir žiūrėk, kad kojų nepervažiuotų.<br>V.Balkūno nuotr.
Piko metu dėl lentelių – visiškas chaosas. Tik ir žiūrėk, kad kojų nepervažiuotų.<br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 31, 2015, 7:45 PM, atnaujinta Jan 7, 2018, 8:55 PM

Juk tai mums reikia manevruoti tarp automobilių, kurių vairuotojai degant raudonam signalui braunasi į sankryžą, užvažiuodami ant pėsčiųjų perėjų. Tai mums reikia dairytis į visas įmanomas puses, kad tik koks išsiblaškėlis, žiūrintis į kairę sankryžos pusę, o ne į pėsčiuosius, neužvažiuotų ant kojų.

Kaune kasdien einu pro Savanorių prospekto ir Žukausko gatvės, Savanorių prospekto ir Lukšio gatvės sankryžas. Piko metu dėl lentelių – visiškas chaosas. Tik ir žiūrėk, kad kojų nepervažiuotų.

Praėjusią savaitę buvo pakeisti šviesoforai Žukausko gatvės ir Savanorių prospekto sankryžoje. Pastebėjau, kad nebeliko pavojaus žengti į perėją, nebereikia nardyti tarp automobilių.

Iš pradžių pagalvojau, gal vairuotojų kultūra pagerėjo. Ir tik šiandien pastebėjau, kad nuėmus senus šviesoforus, ant naujų nebeuždėtos lentelės su žaliomis rodyklėmis! Štai kur buvo problema, šitiek laiko kėlusi grėsmę pėstiesiems.

Jokie sustojimai prie Stop linijos neužtikrina pėsčiųjų saugumo, nes vairuotojai vis tiek užvažiuoja ant perėjų ir kliudo pėstiesiems. Tik visiškas lentelių nuėmimas išspręs šią pėsčiųjų saugumo problemą.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.