Mūsų darbe – nauja mada. Kas juokėsi, dabar patys taip daro

Kai tik pradeda kvepėti pavasariu, parkus ir sporto klubus užplūsta padailinti kūną ir pastiprinti sveikatą užsibrėžę veikėjai. Aišku, ir aš tarp jų. Ir kaip jau tapo įprasta, kiekvienais metais užduodu sau tą patį klausimą – kodėl nedariau to visus metus?

Užsienyje su tokiom problemom vis dažniau kovojama darbe stovint. Taip, būtent – stovint.<br>„123rf.com“ asociatyvioji nuotr.
Užsienyje su tokiom problemom vis dažniau kovojama darbe stovint. Taip, būtent – stovint.<br>„123rf.com“ asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Linas

Mar 31, 2015, 4:40 PM, atnaujinta Jan 7, 2018, 9:20 PM

Šaltuoju periodu visi mažiau judam, daugiau tinginiaujam, o paskui kaip meškinai stengiamės išjudinti sustingusį kūną. Bet šiemet man judėti nebe taip sunku, nes nuo metų pradžios darbe vykdžiau tokį savanorišką eksperimentą.

O buvo taip: jau kurį laiką dėl nuolatinio sėdėjimo prie kompiuterio jaučiau nuolatinius nugaros ir kaklo skausmus, kurie tik stiprėjo. Ne kartą kažkur internete buvau matęs, kad užsienyje su tokiom problemom vis dažniau kovojama darbe stovint. Taip, būtent – stovint. Žinau, kad daugelis kitų šalių įmonių biuruose turi netgi specialius reguliuojamo aukščio stalus.

Todėl nusprendžiau ir aš išbandyti šitą keistą dalyką. Eksperimento esmė buvo tokia: nusprendžiau, kad bandysiu valandą pasėdėti prie kompiuterio, pusvalandį padirbti stovint ir taip visą darbo dieną pakaitomis.

Iš pradžių buvo sudėtinga, bet po kelių dienų išstovėti galėjau vis ilgiau. Aišku, teko pasukti galvą ir paieškoti biure vietų, kurios būtų tinkamos darbui stovint. Pavyzdžiui, kurį laiką glaudžiausi pas administratorę ant aukštesnės komodos. Kolegos su šypsena lydėjo mano keliones po biurą, kol kai kurie pajutę intrigą prisijungė ir patys.

Nemaniau, kad taip kada nors pasakysiu, bet po kelių savaičių eksperimento savijauta tikrai pagerėjo ir man, ir kolegoms. Eksperimentas tęsiasi iki šiol, o sėdėti darbo metu norisi vis rečiau. Su kolegomis-stovėtojais jau netgi rezgam planą, kaip savo vadovo paprašyti mūsų turimus stalus pakeisti į stovimus.

Žodžiu, nebijokite išbandyti naujų idėjų, kad ir kaip keistai jos atrodytų, pabandykite dirbti stovėdami. Ypač jei biuro kėdė tokia, kad labiau tinka hipsterių kavinei papuošti nei nuolatinei darbo vietai.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.